Tujina

Visoke ambicije nemškega Telecoma

Köln, 28. 05. 1999 07.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsednik uprave nemškega Deutsche Telekom je na skupščini družbe v Kölnu napovedal, da je cilj nemškega telefonskega operaterja postati eden petih največjih svetovnih ponudnikov telefonskih priključkov. To nameravajo doseči z mednarodnim kapitalskim povezovanjem in združitvami.

Skupščine naj bi se udeležilo 6000 do 8000 delničarjev, ki naj bi se med drugim odločali tudi o predlogu uprave in nadzornega sveta, da ostane dividenda za leto 1998 nespremenjena, in sicer 1,20 marke. Poleg tega pa naj bi delničarji razpravljali tudi o drugi uvrstitvi na borzo, načrtovani za junij. Telekom naj bi s tem zaslužil 20 milijard mark, ki jih nameravajo nameniti financiranju mednarodnega kapitalskega povezovanja.

Podrobnosti načrtovane poteze Sommer še ni razkril. Kot je sam poudaril, mora Telekom za doseganje zastavljenega cilja poslovati z velikim dobičkom, vendar pa pri tem ne čutijo nikakršnih časovnih ali drugih pritiskov, je Sommer pojasnil v odgovor na neuspeli poskus združitve s Telecom Italia.