Tujina

Vlada podaljšala rok za sanacijo filipinskega PAL

Manila, 06. 04. 1999 16.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Filipinsko vladno nadzorno telo je izkazalo pripravljenost za podaljšanje roka za sanacijo filipinske letalske družbe Philippine Airlines. S tem bi družbi namreč dali več časa za iskanje partnerja, ki bi vanjo vložil 200 milijonov dolarjev.

Vodstvo filipinske družbe si je za iskanje vlagatelja postavilo rok 4. junij, Komisija za nadzor nad poslovanjem z vrednostnimi papirji pa je prvotno kot skrajni rok določila 15. april. PAL, ki ni zmogel plačila 2,2 milijarde dolarjev dolga, je komisiji pretekli mesec predstavil načrt sanacije, ki so ga pred tem odobrili tudi vsi večji dolžniki družbe. Predstavljeni načrt predvideva pritok 200 milijonov dolarjev kapitala, s čimer bi morebitni vlagatelj postal 90-odstotni lastnik letalske družbe. Končno odobritev sanacijskega načrta bo komisija po Yasayevih besedah dala le v primeru, če bo vlagatelj dokončno znan.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.