Svet

Vojaška operacija v Ukrajini naj bi se končala, ko bo Nato prenehal ogrožati Rusijo

Mariupol, 21. 04. 2022 19.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Melita Stolnik
Komentarji
5

Ruski predsednik Putin je preklical zavzetje tovarne jekla Azovstal v Mariupolu in ukazal popolno blokado tovarne, v kateri je ujetih 3000 ukrajinskih vojakov in civilistov. Kljub prošnjam ukrajinske strani, ruska vojska ne dovoli evakuacije iz Mariupola in jeklarne. Iz jeklarne ne sme priti niti muha, je dejal Putin. Kijev trdi, da ruska vojska ni sposobna zavzeti jeklarne. Predsednik Zelenski pa je pozval k uvedbi resnično bolečih sankcij proti Rusiji in ruski vojski, ki nadaljuje ofenzivo na vzhodu Ukrajine. Iz Moskve so še sporočili, da se bo vojaška operacija v Ukrajini končala, ko bo Nato prenehal ogrožati Rusijo. Kot svarilo Zahodu je Rusija preizkusila novo medcelinsko balistično raketo tipa sarmat, ki nosi jedrsko konico.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MMery
05. 05. 2022 08.23
Nato izziva..zakaj le? In v ukrajini je vojna že 8 let, pa o tem niste pisali..Kdo pa je koga pobijal v teh osmih letih? Od kod in na koga so letele bombe? Kdo je financiral in dajal orožje tem ki so teh osem let pobijali?
Walter Pravicek
28. 04. 2022 08.07
-1
Zna se dogoditi,da bodo Bolgari v jezi,ker oni ne dobivajo plinA iz Rusije zaprli pipi za v Madžarsko in Srbijo.Bolgarom ni nič za verjeti,vedno gredo k tistemu,ki jih plačuje.Med drugo svetovno vojno je to bil Hitler,sedaj je Biden.Edina dobra stvar,ki sem jo videl je zimsko središče,kjer imajo FIS tekme v Bansko,a je daleč in ni Cortina.
Walter Pravicek
28. 04. 2022 08.01
+0
Zelenski ŠE NI ukazal generalnemu sekretarju ZN:ti mali človek SAMO na obisk,pojasnila in navodila.k meni,ne k Putino.UBOGAJ.Le kakšen"vojaški čin"ima ta Zelenski?Kakšen komedijant,Ukrajinski in drugi državljani Ukrajine bežijo,umirajo ali bodo do smrti invalidi.On pa v bunkerjih.Lažnivec,ki je vse okrog prinesel-po Prleško=ociganil je ves svet.Izdobava orožja je vpletenost v vojno.Rušile se bodo proge,vlaki in vojaški material na vlakih.V Mariupolj bodo Rusi,ki so inteligentni,v zračnike dovajali sprva smejalni nato še spalni plin,vdrli noter ter vse izpraznili.Potem bo veliki bum.Adijo AZOVSteel za vedno.Civile v Rusijo-začasno-vojake preveriti kdo je tujec,kdo je Ukrajinec,vsi imajo izkaznice,Z SLIKO,ločitev teh,ter ASZOVce v zapor.Ločiti običajne vojake z neonaziji,Rusi imajo za vsakega sliko in opis"dejavnosti".Ukrajinke,ljubice AZOVcev ali oficirjev Ukrajincev bodo jokale,a to ni stvar Rusov.Oni le čistijo.To pa priznajmo znajo odlično.Ukrajinske oficirje in vojake začasno v Rusijo v tabor,ko pride prilika zamenjava teh za svoje ujete pri Ukrajincih.Posebno pozornost na ostrostrelce.Ti so ruske visoke oficirje pobijali iz zased.Tako se"izbeza"iz vsakega zaklonišča človek:smejalni plin,ter takoj doza uspavalnega.Mrtvih ni,imaš pa ujetnike.Ujeti kjerkoli na svetu lastnika AZOVSTEEL,ter naj on plačuje za vso škodo.On je hranil in dajal dom AZOV bataljonu neonazijev.Verjetno je on tudi član te združbe z visokim "činom".Podobnost z neonaziji v tretjem Rajhu ni naklučje.Vse po istem kopitu.Sekretar ZN pa lepo domov,nič ni dosegel-miza je bila zelo dolga za pogovor pri Putinu.Slike sta gledala skupaj,ter sedaj razume nekaj o AZOV bataljonu,neonazijih,komediji in vsemu kar smo mi priče.Žive še za sedaj.
ćurkl
25. 04. 2022 10.10
-5
Evo, v naslovu se kaže vzrok in rešitev za končanje vojne. A zna kdo brati??
Vsesorte
25. 04. 2022 13.43
+0