Tujina

Vojvodinja yorška se je opravičila

London, 24. 05. 2010 13.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Sarah Ferguson se je opravičila, ker je v zameno za pol milijona funtov novinarju pod krinko ponujala dostop do princa Andrewa. Afera je konec tedna v Veliki Britaniji namreč dvignila ogromno prahu.

Vojvodinja yorška se je opravičila.
Vojvodinja yorška se je opravičila. FOTO: Reuters

Nekdanja soproga britanskega princa Andrewa Sarah Ferguson se je opravičila, potem ko so jo britanski mediji posneli, kako za pol milijona funtov prodaja dostop do bivšega moža, sicer posebnega britanskega predstavnika za trgovino in investicije. Kot je poudarila, je napravila veliko napako, ki jo iskreno obžaluje.

Fergusonova je danes izdala pisno opravičilo, v katerem je svoja dejanja priznala in jih obžalovala. "Globoko in iskreno obžalujem napako, ki sem jo storila. Res imam finančne težave, vendar to ne more biti opravičilo za moje dejanje," je v opravičilu zapisala vojvodinja yorška. Dodala je še, da princ Andrew za njeno početje ni vedel.

Kot je v nedeljo poročal The News of the World, so Sarah Ferguson zasačili prav med dejanjem. Za srečanje, ki naj bi ga uredila med novinarjem časnika, ki se je izdajal za velikega poslovneža, in njenim nekdanjim možem princem Andrewom, je zahtevala pol milijona funtov oz. okoli 580.000 evrov.

Časnik naj bi imel videoposnetek, na katerem 50-letnica od 'poslovneža' vzame kovček s 40.000 dolarji gotovinskega pologa in reče: "Ti pazi name, on pa bo pazil nate!" "500.000 funtov ... Ko boš lahko ..." nadaljuje. Dejala naj bi mu nekaj v smislu, da mu bo ta denar odprl vrata do vsega, kar potrebuje in kar hoče: "Lahko ti odprem katera koli vrata!"

Princ Andrew o tem ne ve nič

Novinar se je sicer z vojvodinjo sestal dvakrat – na začetku meseca v New Yorku in prejšnji teden v Londonu. Na prvem srečanju naj bi vojvodinja poskušala urediti srečanje med njim in Andrewom. "Naslednji korak je, da vaju spoznam. Takoj ko prideš v London, pridi v kraljevi apartma. Predstavila vaju bom, lahko se bosta usedla za mizo in se pogovorila o čemer koli." Na drugem sestanku mu je povedala, da je sestanek uredila. "Vprašala sem Andrewa, ali bi se sestal s teboj. Nisem mu omenjala denarja ..."

Pri vsem tem je zanimivo, da princ Andrew odgovarja, da o tem ne ve ničesar, dogodka pa v nedeljo ni hotela kometirati niti vojvodinja. Je pa njena predstavnica za stike z javnostjo Kate Wadington povedala, da so jo naslovnice časopisa presenetile v nedeljo zjutraj, ko se je zbudila, od tedaj pa so kar naprej zvonili telefoni.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.