Tujina

Volkswagen povečal prodajo lahkih gospodarskih vozil

Hannover, 30. 01. 1998 08.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nemški proizvajalec avtomobilov Volkswagen je povečal svoj tržni delež pri lahkih gospodarskih vozilih na nemškem in zahodnoevropskem trgu. Volkswagen je lani v Nemčiji prodal 12 odstotkov, v zahodni Evropi pa celo 20 odstotkov več vozil kot leto poprej. Iz Volkswagna so še sporočili, da nameravajo področje gospodarskih vozil razširiti tudi na proizvodnjo težkih tovornjakov, ki so jih doslej izdelovali le v manjših količinah v Braziliji. O tem se pogovarjajo s švedsko Scanio, vendar odločitve še ni. Volkswagen je lani po vsem svetu prodal 348.000 gospodarskih vozil z dovoljeno skupno težo do šestih ton. Prihodek iz prodaje gospodarskih vozil znamke VW je lani dosegel 7,6 milijarde mark, kar je 18 odstotkov več kot leta 1996.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.