Tujina

Voznik pred ugrabitvijo otrok prijateljem poslal video: 'Ne prihajajte več v Evropo'

Milano, 21. 03. 2019 08.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Italijanski preiskovalci zbirajo dokaze in preverjajo ozadje ugrabitve šolskega avtobusa. 47-letni voznik je v priporu, osumljen je ugrabitve in poskusa uboja z oteževalnimi okoliščinami terorizma. A deloval naj bi sam. "Nikoli nismo prejeli nobenih pritožb," pa pravi avtoprevozniško podjetje, v katerem je voznik avtobusa zaposlen.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: 'Nihče ne bo preživel'
    02:48
    Iz 24UR: 'Nihče ne bo preživel'
  • Iz SVETA: Dejanje kot maščevanje
    02:52
    Iz SVETA: Dejanje kot maščevanje

Italijanski tožilec Alberto Nobili je dejal, da je voznik šolskega avtobusa, ki je v sredo na severu Italije zažgal avtobus, dejanje načrtoval. Dejal je, da je sicer deloval sam in da je "bil razdražen zaradi migracijske situacije". Nobili je pojasnil tudi, da naj bi 47-letni Ousseynou Sy posnel video in ga poslal svojim prijateljem v Senegalu. V videu naj bi dejal: "Afrika vstani: ne prihajajte več v Evropo".

Oblastem je povedal, da je nameraval v kraj Linate v predmestju Milana, kjer je želel izvesti "demonstracijsko gesto, o kateri bi govoril ves svet", je še dejal tožilec, piše Milano Today. Voznik se sooča z obtožbami o ugrabitvi in poskusu uboja z oteževalnimi okoliščinami terorizma. "Gre za osamljenega storilca, brez povezav z IS," so poudarili na tožilstvu. 

Tožilec je pojasnil tudi, da je bila policija o dogodku obveščena včeraj ob 11.50. Eden od otrok, ki je bil na avtobusu, je staršem sporočil: "Ugrabil nas je na avtobusu." Starši so o tem takoj obvestili policijo, ta pa je po radijski zvezi obvestila vse policijske patrulje v bližini, dve sta skušali vozilo ustaviti, a se je avtobus vanju zaletel. Tri druga policijska vozila so nato uspela voznika ustaviti.

Avtobus je povsem pogorel, k sreči pa otroci niso utrpeli hujših poškodb.
Avtobus je povsem pogorel, k sreči pa otroci niso utrpeli hujših poškodb. FOTO: APTN Video

Dva policista sta se odpravila do voznikovega okna in ga skušala prepričati, naj izpusti otroke, a je ta v rokah že držal vžigalnik in dejal, da bo, če bodo streljali, vse zgorelo. Medtem so štirje policisti s pomočjo otrok na silo odprli zadnja vrata avtobusa in tako rešili ujete otroke. A medtem ko so reševali otroke, je avtobus, ki se je počasi pomikal naprej, že zajel ogenj. Voznik, ki je grozil s samomorom, je pri tem utrpel opekline roke. Dejal je, da je to "naredil za mrtve v Sredozemlju". Moškemu grozi obtožnica zaradi ugrabitve in poskusa množičnega umora.

Avtobus je zgorel, k sreči pa je 51 otrok, starih okoli 12 let, ki jih je voznik vzel za talce, incident preživelo brez hujših poškodb. Kljub temu pa so jih zaradi lažjih poškodb – odrgnin in vdihavanja dima – 23 odpeljali v bolnišnico.  

Kaj se je zgodilo?

Incident se je zgodil na avtocesti v predmestju Milana. Učenci so starše obvestili, da jih voznik iz telovadnice do šole vozi po drugi poti od običajne in da jim je zagrozil, da jih ne bo pustil ven iz avtobusa. Nato je začel avtobus škropiti z bencinom ter dejal: "Nihče ne bo prišel od tukaj živ." Zaplenil jim je mobilne telefone, učiteljema in pomočniku, ki so spremljali otroke, pa je naročil, naj otrokom zvežejo zapestja. 

Italijanski notranji minister Matteo Salvini je izjavil, da je imel voznik policijsko kartoteko zaradi vožnje pod vplivom alkohola in spolnega napada. Leta 2007 so mu zaradi vožnje pod vplivom alkohola začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Leta 2011 pa je bil obsojen zaradi spolnega nadlegovanja mladoletnice, obsodba – pogojna zaporna kazen enega leta – je lani postala pravnomočna.

Podjetje: Nismo vedeli o njegovih preteklih prekrških

Iz podjetja Autoguidovie, v katerem je bil zaposlen 17 let, nazadnje kot voznik, so dejali, da za njegove pretekle prekrške niso vedeli. "Nikoli nismo prejeli nobenih pritožb," so poudarili, prav tako pa med preverjanji voznikov pri njem nikoli niso naleteli na nepravilnosti. 

Ousseynou Sy se je rodil v Franciji senegalskim staršem, italijanski državljan pa je postal leta 2004, ko se je poročil z Italijanko, s katero ima dva otroka in od katere se je pred približno 10 leti ločil. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (136)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anon88
21. 03. 2019 16.22
+19
Pred leti je vozil pod vplivom alkohola, spolno nadlegoval mladoletnice, pristal na pogojni zaporni kazni.... in podjetju je bilo vseeno kakšen človek prevaža OTROKE. Tem na vrhu je vseeno za ljudi, zaposlijo najcenejše uvožence, MI pa to krvavo plačamo. Je do sedaj v terorističnih napadih kdaj umrl kak milijonar? Nikoli. Top 1% uvaža ceneno delovno silo v multinacionalke, evropske politike so pokupili, "leve" pa prepričali v "čudoviti multikulti". Na koncu pa vedno nastradamo mi. In mi bomo morali živeti z uvoženci, ker se to multinacionalkam splača. Hitro postajamo kot Amerika, kjer bogati živijo na Beverly Hills, revni pa zaradi drog in strelskih obračunov tolp umirajo na neki zakotni ulici velemesta.
Von_Clausewitz
21. 03. 2019 19.40
+3
Jaz pravim, če se bodo otroci od vseh politikov, ki zagovarjajo multikulti vozili z mojimi otroci z istim avtobusom v isto šolo, ter politiki zahajali v iste restavracije ter na ista javna mesta. Če je treba dajmo jim delo v DZ za politike, tako kot imamo nekdanjega župana iz Pirana dr. Bosmana. Sprejmem takoj multikulti. Eeeee lahko je postavit glavo pod giljotino od nekoga drugega. Ma svojo ne bodo dali...in mi govori o varnosti ? Za koga je varno ? Za njih in njihove družine...raja pa je itak pogrešljiva ;)
akmt
21. 03. 2019 16.20
+14
JA, NE PRIJAJAJTE VEC V EVROPO! PS:moski se je hotel mascevati, ker je pri ILEGALNEM prestopu cez Sredozemsko morje na pot vzel 3 otroke, itak z njim vred vsi neplavalci,na prekomerno nabasan coln in potem smo MI KRIVI?!? Afrika ima zadosti free spacea. Zacnite delat in bo.
PanterTheBlack
21. 03. 2019 15.43
+39
Nikoli ne veš kdaj se jim bo zarolalo v betici. Nismo več varni, ne mi, ne naši otroci
VolkBrenin
21. 03. 2019 16.22
-14
NotMe
21. 03. 2019 15.23
+27
Super, rojen v Franciji, poročen z Italijanko, ločen....in potem je v Afriko hodil delat otroke, ali kako?
medusa
21. 03. 2019 14.55
+41
Vse to je šele začetek.... ljubitelji multi-kulti odprite svoja vrata in povabite te ljudi h sebi na dom . Vsak 5-10 pa bo. Neeee, kje pa - to ni terorizem . Nič ni bolj ogabnega od človeka ,ki se znaša nad nedolžnimi ...v tem primeru nad otroki.
FCL
21. 03. 2019 14.40
+53
ZAKAJ NE POROČATE O TERORIZMU, TO JE BIL TERORISTIČNI NAPAD NA IT OTROKE!?!????!??? HALOOOOOOOOOOO
Zmaga Ukrajini ..
21. 03. 2019 14.48
-11
Ker ne gre za "klasično" teroristično dejanje. Sodišče bo ugotavljalo in razsodilo, ali je šlo za elemente terorizma in ga temu primerno sankcioniralo.
VolkBrenin
21. 03. 2019 15.30
-13
fcl ve več kot italijanske oblasti in policija ...Zanimivo...fcl , pokliči papeža naj urgira pri salviniju in medijih hipno...da bo jasno za kaj gre ...
Zmaga Ukrajini ..
21. 03. 2019 14.34
-55
Usmiljenje in človekoljubje v EU že dalj časa izginja, če že ni izginilo. Oznaka "Fortress Europe" je znana že kar nekaj let. 500 milijonska Evropa bi zmogla brez težav absorbirati milijon tujcev na leto. Seveda, če bi se EU lahko znotraj držav članic dogovorila kako urediti ta problem in kako upravljati z migracijami. Na ta način bi ubila več muh na en mah - preprečila nezakonito priseljevanje, širjenje "podzemlja", stopila na prste tihotapcem z ljudmi,... Ampak, ker imamo razne Orbane, Salvinije, itd..., je stanje takšno kakršno je. Mimogrede, pred leti je katoliška Italija iz Sredozemlja rešila življenja vsaj 150.000 imigrantov (operacija Mare Nostrum, ki jo je Italija SAMA!!! financirala skoraj celo leto dni). Kaj pa danes? Desničarski in antimigrantski Salvini odkrito odreka vstop v sicilijanska pristaniška plovilom, ki nujno potrebujejo pomoč in tako krši Mednarodno pomorsko pravo. Po drugi strani pa npr. županu Lampeduse (ta otok je že itak "overload" z imigranti) kaj takega niti na kraj pameti ne pride - izjavil je, če potrebujem pomoč in zanjo zaprosim, potem imam pravico vpluti v pristanišče. Kar je po pomorskem pravu absolutno res. Poleg vsega tega pa imamo še izrazito močno proti-islamsko uperjenost oz. »islamofobijo«, ki veje iz skorajda večine tukajšnjih komentarjev, kar kaže, da mnogi problema sploh ne razumejo. Gledajo drevesa in ne vidijo gozda. In proti-islamska retorika (in že način takšnega razmišljanja per se) nas bo pripeljala v še večje težave. Erdogan je ob napadu belega rasista v Novi Zelandiji glasno opozoril, da se bodo ob morebitnih podobnih napadih v Turčiji takšni napadalci domov vrnili v krstah. In pomenljiv je tudi njegov stavek: »Istanbula ne boste spremenili v Konstantinopel«. Novi turški sultan? Morda, vendar je takšna retorika po mojem logična in pričakovana reakcija na protiislamsko retoriko »kristjanov«. Zato še naprej razpihujte islamofobijo in izražajte sovraštvo do muslimanov ter si žagajte vejo na kateri sedite. Očitno brez novodobne verske vojne res ne bo šlo.
yaxscdvf
21. 03. 2019 14.44
+16
Zakaj pa v Turčiji? Noben nima nič proti Turkom v Turčiji in tam takih napadov sigurno ne bo. No, bodo verjento napadi s strani Kurdov ampak to je pa že druga zgodba.
yaxscdvf
21. 03. 2019 14.45
+28
Pač, dejstvo je, da multikulti dokazan ne laufa in tudi nikoli ne bo. Kvečjemu lahko pride do "spopada civilizacij".
Zmaga Ukrajini ..
21. 03. 2019 14.46
-12
Kot rečeno, ne glej dreves, ampak "uzri" gozd. Mimogrede, ali veš koliko Turkov je npr. v Nemčiji?
yaxscdvf
21. 03. 2019 14.49
+27
Govoriš o absobiranju miljona tujcev na leto s strani pol miljarde evropejcev? Če pridejo urejeno, s potrebnimi dokumenti, na zakonit način, želijo delati in se preživeti, želijo nekaj narediti za skupnost, se poistovetijo z družbo in okolico in sprejmejo njene navade, običaje,.... potem ne vidim težav.
yaxscdvf
21. 03. 2019 14.53
+2
Zmaga Ukrajini ..
21. 03. 2019 14.55
-24
Seveda lahko pride do "spopada civilizacij", ampak vprašaj se KAKO pride do tega. KDO je kriv, da je do tega prišlo? V zgodovini so bila prav tako kot danes mnoga mesta izjemno pestra kar se tiče kulturne, verske, rasne pripadnosti. Večinoma je šlo za velika trgovska središča. In vse je zelo lepo "laufalo", dokler se ni začelo širiti sovraštvo do drugačnih. Vzroki: večvrednost lastne rase, nevošljivost in zavist nad uspehom druge, poniževanje druge rase, obtoževanje druge rase poganstva (ali "napačnega" boga),... Živimo v dobi globalizacije, na svetu je skoraj 8 milijard ljudi, torej je "multikulti" logična posledica.
Zmaga Ukrajini ..
21. 03. 2019 14.57
-18
yaxscdvf
21. 03. 2019 15.00
+20
Očitno je logična posledica vsiljevanja multikultija to, čemur smo priča. Eno je prosti pretok blaga, storitev, kapitala,.... nekaj povsem drugega pa je vsiljevanje multikultija oz. še huje; ob tem, da naj bi domačini morali spoštovati kulti tujcev, prišlekov, tega slednjim ni potrebno početi s kultijem gostiteljev. To, vidiš, ne bo šlo.
yaxscdvf
21. 03. 2019 15.02
+12
Če sklicuješ na zgodovino; edina stalnica človeške zgodovine so medsebojne vojne, osvajanja,...... spopadi zaradi ozemelj, vere, pohlepa, prestiža,.....
yaxscdvf
21. 03. 2019 15.03
+12
Zmaga Ukrajini ..
21. 03. 2019 15.10
-21
Daj se zberi. Kdo komu vsiljuje "multikulti"???? GLOBALIZACIJA, Watson! Ne moreš ji ubežat, ali vzeti samo njene pozitivne lastnosti. Kar se tiče spoštovanja - mislim, da je to stvar nivoja kulture nekoga. Jaz ne rabim dati nase burke, da izkažem spoštovanje do tistih, ki nosijo burke. Niti ne potrebujem križa za vratom, da bi tako kakšnemu kristjanu izrazila spoštovanje. Prav tako me ne moti križ, ki ga nekdo nosi za vratom, ali burka, nikab, hijab, ki jo ima neka ženska oblečeno. Ne vem od kod ti ideja, da prišleki ne spoštujejo navad in običajev ter pravnega reda države gostiteljice. V kolikor se tujec ne prilagodi (znanje jezika, poznavanje in spoštovanje pravnega reda), sam sebe ustreli v koleno. Logično. Bo šlo?
yaxscdvf
21. 03. 2019 15.21
+21
No, naša kultura niso đamije, feređe, potapljačice v termah,... in roko na srce, jaz tudi ne želim in tudi ne mislim živeti v družbi, kjer je vse pomešano med seboj, kjer ne moreš niti ločit ali gre za London, Paris, ali Karači in Lagos. Kot so naše navade in običaji pri njih, v njihovih matičnih domovinah nesprejmljivi, nekaj podobnega velja tudi kotra. Na netu najdeš ničkoli člankov, kjer migranti in razni afroarabski brezdelneži verbalno in tudi fizično napadajo evropska dekleta in ženske. Kup člankov govori tudi o tem, da se evropska dekleta v rute zavijajo zato, da bi se izognile tovrstnim napadom. Oprosti, če se tebi zdi to normalno, meni s ene.
VolkBrenin
21. 03. 2019 15.22
-15
indijanka suzy...velik ++++++ Moj priklon ...In spet ne bodo rszumeli ...
NotMe
21. 03. 2019 15.25
+12
Multikulti je laufalo, dokler so se vsi prilagodili in sprejeli norme.
VolkBrenin
21. 03. 2019 15.28
-16
yax...kaj vam ne laufa...aktualna nova zelandija...čez 200 narodnosti in več kot 160 različnih jezikov in vsi srečni ter zadovoljni...Mogoče veš koliko recimo turkov je bilo leta 1990 v nemčiji...ali pa leta 2000 ...ali pa ljudi alžirskega porekla v franciji - ena je temnopolta bila celo miss francije...pa NI bilo nobenih težav...ker vam vse te probleme nihče NI vcepljal dnevno v vaše glave...Enako v bosni ...vsi skupaj...se poročali med seboj in družili...na koncu pa zaradi manipulacij " nekoga " pobijali in klali med seboj...sovražni na bivšega soseda in prijatelja...itd itd. ..itd ...
Zmaga Ukrajini ..
21. 03. 2019 15.28
-9
Volk živjo. Tudi suzy nisem, hehehehehe. Sicer pa hvala:)
yaxscdvf
21. 03. 2019 15.39
+9
Volk, in zakaj potem prej ko slej nekaj nekje poči? Zakaj so se po vsej tej multikulti jugoslovanski idili potem narodi z veseljem med seboj klali? Zakaj teroristični dogodki v NY, Španiji, Novi Zelandiji, Parizu, Nici,.......? Še šiiti in suniti se med seboj, pa oboji so muslimani. Pač, desjtva kažejo na to, da multikulti ne deluje in zgleda da bolj k se ga bo vsiljevalo, večji odpor do njega bo na vseh straneh.
Zmaga Ukrajini ..
21. 03. 2019 15.43
-7
yax,... še tokrat ... spet - stvar "kulture" je, ali nekdo spoštuje drugačne. Če sem jaz doma, bom doma oblečena ali slečena kakor mi bo pač ustrezalo. Če pa grem v državo, za katero vem, da ima zelo specifične zahteve, se bom tem zahtevam podredila. NIHČE zahodnjakinjam ne nalaga, da se morajo pokriti, če hodijo po arabskih državah (npr. v Dubaju je lahko ženska normalno - zahodnjaško oblečena). Če pa so pametne, pa sploh v "orto muslimanskih" državah ne bodo skakale naokoli v miničih in dekoltejih do popka. Sploh, če bi rade imele mir. Spomnim se naše "vrle" slovenske diplomatske delegacije v Dubaju (čeprav so ZAE relativno "zahodnjaški") pred dvema ali tremi leti, kjer so si naše ženske privoščile priti na URADNI!!! obisk v miničih in globokih dekoltejih. Jasno, da so izpadle kot "prodajalke ljubezni", čeprav se je gostitelj seveda modro vzdržal komentarjev. In na drugi strani si ob enem državniškem obisku v muslimanski deželi Angela Merkel na glavo nadene ruto in jo seveda zahodnjaki strahovito popljuvajo. Moje mnenje je, da če si doma, se obleči našim običajem ustrezno (kar je običajno za doma ali za v službo), če pa greš v tujo državo, pa jim izkaži spoštovanje makar tudi s tem, da si na glavo povezneš klinčevo ruto / pareo / šal.
PanterTheBlack
21. 03. 2019 16.08
+3
Kolk se je Indijanka razpisala, hehe. Pokadila kakšno pipo miru preveč mogoče tudi?
Zmaga Ukrajini ..
21. 03. 2019 16.16
-2
Kar beri Panter, morda se še česa naučiš in celo razumeš. Potem ne boš tako pljuval po NZ premierki, ker si je nadela šal, ko je šla obiskat muslimansko skupnost v NZ.
akmt
21. 03. 2019 16.22
-4
Merkelca je rekla vnaprej, da bo zaradi multikulti prislo do neke "lateralne skode", ki pa ni tako pomembna. (ogromno nedolznih zrtev za eno polticarko je "nepomembnih"?!?
jg57
21. 03. 2019 16.28
-5
A ti veš, da je še pred 1000 leti bila Turčija najbolj katoliška država. Danes je po uradnih podatkih 99% Turkov muslimanske veroizpovedi. Le zakaj?
akmt
21. 03. 2019 16.28
-3
Multikulti na osnovi ZAKONITIH migracij z vsemi papirji, vizami,...je nekaj drugega!!! K nam prihajajo potencialni teroristi brez vseh dokumentov, jaz pa za vstop v njihovo drzavo rabim VIZO??? (ne le potnega lista) Narobe svet. To ni multikulti globalizacija ampak vojna
akmt
21. 03. 2019 16.30
-2
Da prisleki NE SPOSTUJEJO DRZAVE GOSTITELJICE, ti ni jasno???? Ce bi jonspostovali, bi prisli z vizami. Tako pa dan za dnem IZSILJUJEJO VSTOP BREZ ENEGA SAMEGA DOKUMENTA!!!! PA KAJ TI NI JASNO?!?!
akmt
21. 03. 2019 16.31
-3
Kulturo izrazas tako, da prides s ptrebnimi dokumenti
yaxscdvf
21. 03. 2019 16.35
-5
Komančica: "če pa greš v tujo državo, pa jim izkaži spoštovanje makar tudi s tem, da si na glavo povezneš klinčevo ruto / pareo / šal. ".............no lepo. Po tej analogiji bi človek pričakoval, da ko arabke pridejo k nam, da nam izkažejo spoštovanje in snamejo tisto klinčevo ruto......
Zmaga Ukrajini ..
21. 03. 2019 16.58
-2
A so ti križarji pobili tvoje? Zakaj bi to naredila? Kar brez veze... zato, ker se je yax tako zmislil? Ker yax pač ne mara druge veroizpovedi in je kar po defaultu alergičen na kakršnekoli znake druge veroizpovedi? Mimogrede, ko je šel šejk Maktoum bin Rashid (Dubaj) z ženo na obisk k Elizabeti II., in na konjske dirke v Ascott, ni prišel ovit v klasična moška muslimanska oblačila, pač pa v fraku, cilindru, žena v klasični obleki, s klobučkom, itd. To je za moje pojme znak ne samo nekega spoštovanja, pač pa tudi tega, da imaš "nekaj" v glavi. Sicer se mi je pa kar zdelo, da ne boš razumel.
yaxscdvf
21. 03. 2019 17.50
-1
Komančica, yax je ateist, tok za info. In ne da ne maram drugih veroizpovedi, ne maram invazivnih alohtonih parazitskih vrst.
lvclvc
22. 03. 2019 13.28
+0
Porazno commanche, porazno. Obrni lice folku ki drzi maceto za hrbtom, progresivno.
brabusednet
21. 03. 2019 14.05
+35
Multi kulti je kot epidemija gripe,nikoli se je ne da premagat.Izbruhne pa malo poleže in spet izbruhne.Za gripo k sreči obstaja cepivo.
aristotel
21. 03. 2019 14.00
+28
Očitno politiki in odgovorni v Evropi ne vidijo ali si nočejo priznati da je prestopljen rubikon normalnega priseljevanja in asimilacije in da bo srednjeročno Evropa vse prej kot katoliška in to vse v imenu pohlepa biti še bolj bogat in to skrivati za usmiljenjem in človekoljubnostjo ...ni pet do dvanajste ampak je dvanajsta ura že odbila ! Evropa pa se bo morala tudi sprijazniti da je stara dama in ne več središče sveta in vpliva vsega je enkrat konec in s masovnim priseljevanjem je ta konec na pragu in tukaj !
VolkBrenin
21. 03. 2019 12.51
+22
iz članka....Avtobus je zgorel, k sreči pa je 51 otrok, starih okoli 12 let...včeraj ste pisali o starosti 15 let ...kar je imelo za posledico razmišljanja nekaterih , da bi poln avtobus 15. letnikov mogoče obvladal tega šoferja v njegovi bolani ideji o zločinu iz maščevanja...Razlika v letih iz tega vidika pomembna...Ocena poročanja - negativno ...zavajajoče .
Skankhunt42
21. 03. 2019 13.53
+10
bol ti je pomembn kok so bli stari OTROCI na avtobusu kokr pa da jih je tvoj ljubi hotu zažgt.. govoriš da ga bi 15 letni otroci hotl obvladat. vrjetn so bli tok šokirani pa presrani da se niti premaknt niso mogl kaj šele da se bojo šli ravsat z voznikom avtobusa ki drvi po cesti. tut če ga bi šli probat obvladat, kaj prepreč vozniku da ne zapelje na drugo stran ceste al pa s ceste in nardi nesrečo kjer bi bral potem o smrtnih žrtvah.. ne vem no.. vem da jst dajm butaste pa neumne komentarje sm gor, sam tvoji so čist na drugm nivoju
Skankhunt42
21. 03. 2019 13.58
+0
se opravičujem... nisem dobr prebrov.. ups
KAPIBARA
21. 03. 2019 14.04
+3
Taki šolarji se upirajo , ker mama ne da denar...
VolkBrenin
21. 03. 2019 15.11
-7
spletni...moj ljubi ni moj ljubi ...nimam namreč homoseksulanih nagnjen...Tvoje spolne prakse pa me sploh ne zanimajo . Je pa iz tvojega sovražnega komentarja lepo razvidno , kako histerično odreagirate na povsem banalno misel ...ki v bistvu sploh ni takšna , kot jo vidite in dojemate s svojimi " opranimi " možgani...Sicer pa...nima smisla ...Strah vas mora biti ...zelo strah ...in sovražni morate biti do vsega drugačnega...ker kreator tega vsega tako želi in vas - vsaj po mojem mnenju presenetljivo hitro in brez težav podreja svojim ciljem ...Lp
NPC24ur
21. 03. 2019 12.50
+52
Ko omenis kraljico migrantov ki pridno tvita, ti takoj zbrisejo komentar.
VolkBrenin
21. 03. 2019 15.12
-2
pridno twerka tudi kralj kriminala in sovraštva...iz same božje ljubezni do soljudi ...
NPC24ur
21. 03. 2019 15.45
-7
Bolfenk2
21. 03. 2019 12.47
+108
Ne prihajajte več v Evropo. To je edino pametno kar je povedal ta Senegalec. Zapreti moramo meje.
VolkBrenin
21. 03. 2019 12.44
-50
" senegalec " ...zanimiv in pomenljiv poudarek...Rojen v franciji , kasneje italijanski državljan 17 let / poroka z italijanko...Zanima me , kdaj bodo " avtorji " sorodnih člankov sina melanie trump z imenom Baron v bodoče javno opredelili , kot slovenca....?!!! ...ali pa bo opis Barona izhajal iz drugačnega ključa , ki naj povprečnemu bralcu " nekaj " sugerira...Ker je bilo nešteto mizoksenih komentarjev o tej temi tudi zaradi vere storitelja ( čigar dejanje najostreje OBSOJAM ) bo zanimiva reakcija histeričnega naroda , če se izkaže da je tip katolik , hare krišna , budist ali pa preprosto ateist...Kakšnega premika v islamofobiji In mizokseni miselnosti zaradi načina poročanja verjetno ni za pričakovati , kar je močna popotnica da bo tega še več...Žal .
kikislo
21. 03. 2019 12.47
-1
NPC24ur
21. 03. 2019 12.48
+64
Ti si spran do amena od skrajne leve doktrine. Poisci pomoc pri lokalni knjiznici in se malo izobrazuj. V zda temnopolti, ki jih je 30 %, zagresijo 66% umorov... Da bos nalo razmislil. Moze seljak iz sela, ali nemoze selo iz seljaka
WhiteGenocide
21. 03. 2019 13.22
+17
WhiteGenocide
21. 03. 2019 13.23
-7
NPC24ur
21. 03. 2019 13.28
+12
Uradni podatki. bi ti dal link pa ga 24 ur takoj brise. Ta podatek je samo glede umorov. druga kriminalna dejanja nisem vzel v obzir
NPC24ur
21. 03. 2019 13.29
+1
Mislim, da je celo Ben Shapiro o tem govoril
Skankhunt42
21. 03. 2019 13.42
+13
MASTERSS
21. 03. 2019 14.08
+1
ko pa belec pokrade in poruši njihov države je kolko mrtvih,je hudič ko vam to vaši belci nič ne povedo.
VolkBrenin
21. 03. 2019 14.46
-2
npc...ti si spran od desne fašistične mizoksene ideologije...In ko sva že pri tujih državah...Koliko zločinov je v južnoafriški republiki med črnci povzročil tvoj beli človek...Bolniki rasistični mizokseni....ste vsi tam na desni
VolkBrenin
21. 03. 2019 14.55
+2
je leva ideologija skoraj iztrebila indijance v tvojih usa...ki jih omenjaš...so britanci v indiji poljubljali indijce ali pa bengalce , ki jih je kot posledica poljubov britancev umrlo točno ena tretina ali v številki 10 .miljonov ljudi ...kar je hkrati eden večjih zločinov britancev , ki so opustošili po indiji in je kot posledica umrlo tam poleg bengalcev še več deset miljonov ljudi od leta 1770 pa točno do leta 1943 ali 44 . ...dej to o levici prodajaj v svoji " čistokrvni " družbi nadljudi...
VolkBrenin
21. 03. 2019 15.14
+1
spletni...nemec rojen v nemčiji še ni nacist in pakistanec rojen v pakistanu še NI terorist ...
MojsterSplinter
21. 03. 2019 12.42
+61
Pa kakšno pogojno zaporno kazen ima za dobit človek, ki spolno napade mladoletnico! V zapor z njim in potem izgnat - zdavnaj!
AufbiksMB
21. 03. 2019 12.31
+56
"Afrika vstani: ne prihajajte več v Evropo". Ce je to res napisal, potem je se nekaj dobrega napravil. Samo tistim, ki zelijo paralelni svet v Evropi in na zahodu to ni vsec.
MASTERSS
21. 03. 2019 12.29
+22
se pravi francoz če je tam rojen...baje imajo 9 % muslimanskega deleža v v svoji državi ,največ v evropi.
brddd
21. 03. 2019 12.15
+68
Upam da tole berejo tudi naši HUMANISTI
VolkBrenin
21. 03. 2019 12.51
-16
FCL
21. 03. 2019 14.41
+1
In kje je obsojanje Volk???? Spet ni možganske kapacitete za to?
shaft6
21. 03. 2019 16.08
+0
On že dolgo nima možganske kapacitete, kaj šele možgan.
VolkBrenin
21. 03. 2019 19.11
-1
fcl...ko bodo tvoji možgani sposobni nekaj prebrati in to tudi razumeti ne bo več tvojih kretenskih desničarskih vprašanj...da ti bo malenkost lažje pri duši preberi moj komentar oddan ob 12 . 44 , 50 .....nepismeni , pričakovano...Sicer pa , kaj te briga kaj obsojam in kaj ne ....!!!! ...
Manandi
21. 03. 2019 12.11
+97
VIKTOR ORBAN ima prav če hočete svobodno, kvalitetno, varno živeti ne smete, đjamij, mošej in muslimanov v državi imeti
Manandi
21. 03. 2019 12.12
+57
Zato pa vzhodna Evropa mirno živi, zahod se pa v Terorizmu duši.
VolkBrenin
21. 03. 2019 12.56
-15
orban dela za narod ...Odkar je v politiki prilezel malo višje se je iz nepomembnega komunističnega apartčika povzpel s svojo žlahto in prijatelji med najbolj premožne mađare , ki so tako premožni da so neko našo stranko preprosto kupili z mediji stranke vred ...Vse za narodov blagor madarov in slovencev...
lakala28
21. 03. 2019 13.26
-8
Orban dela predvsem zase. Zadnjih nekaj zakonov ni pisanih nikomu drugemu na kožo kot njemu in vladajoči (kapitalistični) eliti. To o migrantih se bojim je bolj populistično kot delo za narod, čeprav se bolj ali manj strinjam s temi stališči. Z drugimi pa sploh ne.
Krematorij666
21. 03. 2019 11.49
+144
Le poslušajte ga...ne prihajate več v Evropo.
yaxscdvf
21. 03. 2019 11.55
+77
Se močno strinjam, da poslušajo njegove nasvete
jesenvoyo
21. 03. 2019 11.39
+39
Pri vsakem delu, ki je slabo plačano pomeni, da je delodajalec sploh vesel, da še koga dobi da mu dela, kar velja tudi za šoferje avtobusov. Zato se verjetno tudi ne komplicira kaj dosti in preverja.