Tujina

Vročica berlinske sobote z geslom Glasba je ključ

Berlin, 09. 07. 1999 10.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nemška prestolnica Berlin bo jutri že enajstič po vrsti prizorišče dogodka, ki velja za največjo evropsko zabavo z rave glasbo (Rave Party). Letošnja <a href=http://loveinfo.berlinonline.de/kultur/loveinfo/ target=_blank>Parada ljubezni</a> (Love Parade), na kateri naj bi se tako kot zadnji dve leti zbralo več milijonov navdušenih raverjev, bo potekala pod geslom Glasba je ključ.

Pobudnik parade, DJ Dr. Motte, pravi, da je glasba ključ za komunikacijo, boljše razumevanje in za ples ter ključ do srca in miru. Na prvi Love Parade leta 1989 se je zbralo le 150 navdušencev nad tehno glasbo, leta 1997 pa se je na berlinskih ulicah zbralo že več milijonov plesočih.

Uradno se bo Love Parade začela ob 14. uri, ko se bo 50 okrašenih tovornjakov odpravilo izpred Ernst-Reuter-Platz in Brandenburških vrat po Ulici 17. junija proti Slavoloku zmage. Povorka se bo končala okrog 19. ure zvečer, ko bo Dr. Motte raverjem in svetu naslovil svojo letošnjo mirovno poslanico. Nato se bodo na odru zvrstili najbolj zaželeni DJ-ji z vsega sveta. Vzporedno bodo letos na Love Parade v okviru humanitarne akcije UNICEF z naslovom Pomoč otrokom s Kosova zbirali tudi denarne prispevke.

Parado bo poleg milijona raverjev ''spremljalo'' tudi 620 zdravnikov, 2000 redarjev in 800 cestarjev. Za prihod v Berlin bo poleg rednih na voljo še 70 posebnih vlakov in 200 avtobusov.