Slovenija

Vročinski rekord v Arizoni: temperature že 31. dan zapored nad 43 stopinj

Arizona, 31. 07. 2023 15.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Denis Čulum
Komentarji
1

Peklenska vročina na jugovzhodu ZDA ne popušča. V Phoenixu v ameriški zvezni državi Arizona je živo srebro prav vsak dan v juliju preseglo 43 stopinj Celzija. V nedeljo že 31. dan zapored, kar je nov temperaturni rekord. Vročinski val trenutno grozi že več kot 200 milijonom Američanov. Ker klimatske naprave delajo s polno paro, sta preobremenjeni dve največji električni omrežji v državi. Ponekod so zato izdali opozorila pred izrednimi odklopi. V Kaliforniji se medtem nevarno širita dva obsežna požara, ognjeni zublji pa še naprej požirajo tudi Kanado. Tam je doslej pogorelo dobrih 12 milijonov hektarjev gozdov, kar je enako površini šestih Slovenij.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Vročinski rekordi in požari v ZDA
    02:27
    Iz 24UR: Vročinski rekordi in požari v ZDA
  • Iz SVETA: Nov temperaturni rekord v Arizoni
    02:48
    Iz SVETA: Nov temperaturni rekord v Arizoni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dannyer
31. 07. 2023 19.38
+2
vemo da imajo zda težave z pravilnim imeritvami drugič z levo vlado ki je odpovedala nafti. in s tem naredila luknjo v energetskim omrežju že tao slabo upravlenih levih držav od kalifornije naprej. ljudje pozivajo naj ne uporablajo elektina vozil prepovedal ibi klime in kaj še z to eko kult ideologijo pol pa MSM kot v sloveniji ne pove razlofe za ta cirkus