Tujina

VS ne bo blokiral akcije zveze NATO

New York, 06. 04. 1999 09.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, 08:12
Komentarji
0

Varnostni svet OZN je v ponedeljek razpravljal o položaju na Kosovu, vendar ne tako, kot si je želela ZR Jugoslavija, ki je zahtevala izredno sejo zaradi zračnih napadov zveze NATO na njeno ozemlje. Seja varnostnega sveta je bila posvečena humanitarni krizi, ki so jo izzvale varnostne sile ZR Jugoslavije z izgonom kosovskih Albancev. Varnostni svet je po seji, med katero je poslušal poročilo generalnega sekretarja OZN Kofija Annana o položaju kosovskih beguncev, izdal kratko sporočilo za javnost, vendar se je za zaprtimi vrati po trditvah diplomatskih virov dogajalo mnogo več.

ZR Jugoslavija je pred dnevi pozvala generalnega sekretarja OZN Kofija Annana, naj stori vse za prekinitev napadov zveze NATO na njeno ozemlje, vendar se je Annan osredotočil le na humanitarno krizo, izzvano z množičnim pregonom kosovskih Albancev. Annan je omenil svoje pogovore z makedonskim predsednikom Kirom Gligorovim, ki mu je opisal nevzdržen položaj, v katerem se je znašla njegova država zaradi množice beguncev. Annan je poročal tudi o pogovorih z generalnim sekretarjem zveze NATO Javierjem Solano in potrdil, da je zvezi NATO s strani OZN uradno odobril, da pomaga kosovskim beguncem v sodelovanju z Visokim komesariatom OZN za begunce (UNHCR) in drugimi humanitarnimi organizacijami v sklopu Združenih narodov. Generalni sekretar je omenjal etnično čiščenje na Kosovu in dejal, da je zaradi tega Kosovo zapustilo že 488.000 ljudi.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.