Tujina

Vsaj 42 mrtvih v nesreči avtobusa na severu Indije

New Delhi, 01. 07. 2018 10.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na severu Indije se je zgodila nesreča avtobusa, v kateri je po zadnjih podatkih umrlo najmanj 42 ljudi. V zvezni državi Uttarakhand na Himalaji je avtobus zgrmel v 200 metrov globoko sotesko. Reševalna akcija še poteka.

V nesreči avtobusa na severu Indije je umrlo najmanj 42 ljudi, več je ranjenih. Nesreča se je zgodila na vijugasti gorski cesti na Himalaji v zgodnjih jutranjih urah. Po podatkih lokalnih oblasti naj bi voznik avtobusa v ovinku izgubil oblast nad vozilom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Policija kot možen vzrok nesreče navaja tudi slabo vreme, zaradi česar bi avtobus lahko zletel s ceste, piše SkyNews. Na tem območju dežuje že več dni, pred dvema dnevoma je dež sprožil tudi plaz. Vzrok nesreče uradno še ni potrjen.

Na avtobusu z 28 sedeži je bilo med 55 in 60 potnikov. Med mrtvimi je tudi več žensk in otrok, gre pa večinoma za lokalne prebivalce, ki so potovali med dvema krajema.

Reševanje še poteka, reševalcem pomagajo tudi policisti, s helikopterji pa prevažajo poškodovane v bolnišnice. Reševalno akcijo otežuje slabo vreme.

Indija ima največje število smrtnih žrtev prometnih nesreč na svetu, tako zaradi slabih cest kot tudi zastarelih vozil in nepremišljene vožnje. Letno na cestah umre 135.000 ljudi.

Žalost ob nesreči je že izrazil indijski premier Narendra Modi, ki je poudaril, da nudi država vso potrebno pomoč zvezni državi pri reševanju.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
01. 07. 2018 11.24
+1
Ja, vreme bo krivo, ne pa ljudje, ki so sami rinili v ... čeprav so vedeli. Vse ima svojo ceno.
KavčStrokovnjak
01. 07. 2018 11.53
+0
Če bi kdaj okusil pravi monsun ne bi pisal takšnih neumnosti. Povrh vsega pa še gorske ceste katere redno odplakne in moraš stat na cesti dokler na roke ne odkopljejo zasilnega prehoda. Šoferji avtobusov pa vozijo rally po teh cestah.
KungFuPanda
01. 07. 2018 12.37
+0
Ramzes je pametnjakovič, ki Indije še od daleč ni videl. Jaz sem večkrat švical po indijskih cestah.
KavčStrokovnjak
01. 07. 2018 15.38
+0
Kr povej, kako zgleda vožnja po gorskih cestah Himalaje z avtobusom med monsunom. Ramzesll je pameten kot dračje pa še Evrope ni videl kaj šele Azije.
jg57
02. 07. 2018 08.47
+2
Indija je dežela kaosa, še posebej velja to za ceste. Sedaj je ča monsuna, vse ceste so zdrapane, še posebej velja to za gorske. Avtobusi so pogosto stari, nevzdrževani, gume dotrajane, šoferji pa brez občutka za "mašino". Skratka 100 faktorjev, ki kar kličejo po nesreči. Ta je zelo huda, a samo ena izmed mnogih, ki se dnevno zgodijo na indijskih cestah. Zelo težko je ocenjevati tako nesrečo z očmi povprečnega Evropejca, ker tam nič ne paše v ta kalup. Sicer pa je dežela lepa, ljudje so prijazni in zvedavi, na vsakem koraku pa neizmerna revščina.