Svet

Vse, ki bodo poskusili ovirati prenos oblasti, čaka kazenski pregon

Washington, 13. 01. 2021 18.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Melita Stolnik
Komentarji
1

Razmere v ZDA so teden dni pred inavguracijo Joeja Bidna napete. Donald Trump pa s svojimi izjavami ne prispeva veliko k pomirjanju razgretih strasti, jeze in sovraštva svojih privržencev, ki od sobote do 20. januarja napovedujejo množične proteste po državi. Trump, ki mu je kanal zaprl še YouTube, velika podjetja, donatorji in banke pa odpovedujejo sodelovanje, je demokratom očital, da z že drugo, zgodovinsko ustavno obtožbo proti njemu nevarno požigajo jezo in povzročajo delitev. Na razmere v državi se je odzval vrh ameriške vojske in obsodil nasilni vdor v kongres.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Betuul
16. 01. 2021 15.04
+1
Gre tramp po rdeči preprogi in se mu predoči ( pekel) sam peklenšček-hudič. “ Pa nič !” Hladno gre naprej! Opazi mahanje in blago 🗽petje in frfotanje ! Pomaha njim : in angelčki v vicah 🗽povejo :” pojdi naprej naprej pojdi!” Na koncu rdeče preproge se odpre nebo , in zasliši se globok zrel glas : to je verjetno Bog, ja z njim želim govoriti?”Bog ga posede zraven sebe in reče: Sedaj od tukaj poglej na to ljudstvo “ ja reče Tramp vredni so me ! 🗽