Tujina

Vse več japonskih avtomobilov po svetu

Tokio, 22. 01. 1998 08.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vodilni japonski proizvajalci avtomobilov so v preteklem letu močno povečali izvoz. Kot so sporočili iz največjega proizvajalca avtomobilov Toyote, so lani povečali izvoz za 17 odstotkov na 1.494.308 avtomobilov. K porastu izvoza je najbolj prispevalo predvsem močno povpraševanje na ameriškem trgu.

Tudi drugi največji japonski proizvajalec avtomobilov Nissan Motor je lani povečal izvoz in sicer za 18,9 odstotka na 691.975 vozil. To je bilo prvo povečanje izvoza v zadnjih šestih letih, k porastu pa je najbolj prispevala prodaja na azijskem trgu, Bližnjem vzhodu ter v ZDA, so sporočili iz podjetja.

Mitsubishi Motors je lani povečal izvoz celo za 21,1 odstotka na 551.629 vozil, pri podjetju Honda Motors pa so zabeležili 17,9-odstotno povečanje izvoza in na tuje trge prodali 45.803 avtomobilov. Iz podjetja Mazda Motor so sporočili, da so lani izvozili 541.351 avtomobilov, kar je za 19,2 odstotka več kot leta 1996.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.