Tujina

WFP zaprosil za dodatnih 24 milijonov dolarjev za kosovske begunce

New York, 08. 04. 1999 11.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, 11:14
Komentarji
0

Svetovni program za prehrano Združenih narodov (WFP) je vse darovalce zaprosil, naj zberejo dodatnih 24 milijonov dolarjev za pomoč kosovskim beguncem v Albaniji, Makedoniji in Črni Gori. Z omenjeno vsoto se bodo skupna sredstva WFP, porabljena za ta namen povečala na skupaj 46 milijonov dolarjev.

Izvršna direktorica WFP Catherine Bertini je dejala, da so bili darovalci doslej zelo radodarni z denarjem, hrano in logistično podporo, saj je bilo ob prvem izdanem pozivu skoraj takoj zagotovljenih 80 odstotkov potrebnih sredstev, vključno z omenjenimi 24,1 milijona dolarjev. WFP pa potrebuje še preostalih 20 odstotkov zaprošenih sredstev, ker pričakuje, da bo število beguncev v kratkem preseglo 650.000 oseb. Bertinijeva je zagotovila, da so kratkoročne potrebe beguncev zadovoljene, vendar potrebujejo več sredstev za dolgoročno oskrbo množice ljudi, ki potrebujejo zadostno prehrano.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.