Tujina

Willy je osamljen

Seattle, 02. 02. 1998 08.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ameriška javnost, močno zaskrbljena za zdravje kita ubijalca Keika, ki je zaslove z vlogo v filmu Free Willy, si lahko oddahne: pomanjkanje apetita, depresija in splošni znaki bolezni so le posledica kitove osamljenosti. Po temeljitih preiskavah, med katerimi so kitu odvzeli kri, preučili vzorce kože in tkiva ter opazovali njegovo obnašanje, so strokovnjaki kitu, ki spada med zelo družabne živali, predpisali več druženja s predstavniki svoje vrste.

Po ocenah strokovnjakov je Keikovo počutje posledica nenehnih sporov med družbo, ki je kitov lastnik, ter lastnikom akvarija v Newportu, v katerem živi Keiko. Družba želi Keika spustiti na prostost, medtem ko v akvariju, kjer je kit največja atrakcija, menijo, da je 20-letna žival za to prestara in preveč bolna.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.