Tujina

WTO glede banan odločilo v korist ZDA

Ženeva, 07. 04. 1999 11.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Svetovna trgovinska organizacije (WTO) je v sporu med Evropsko unijo in ZDA glede banan odločila v korist Washingtona, se je danes izvedelo iz diplomatskih krogov v Ženevi.

WTO je ocenila, da je tržni red EU glede banan v nasprotju s pravili svobodne svetovne trgovine in ga je potrebno spremeniti. Evropski diplomati v Ženevi sicer napovedujejo, da naj bi EU na to odločitev vložila pritožbo.

Pravila uvoza EU so ugodnejša za banane iz Afrike, Karibov in držav Tihega oceana.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.