Slovenija

Začasno premirje v stranki DeSUS: Čoklova znova nad Juršo

Ljubljana, 16. 04. 2021 16.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Kaja Kobetič
Komentarji
18

Poslanci in začasna zastopnica stranke DeSUS, ki so se konec prejšnjega tedna pogovarjali le prek odvetnikov, v začetku tega pa naj bi bojno sekiro zakopali, so spet na ločenih bregovih. Premirje, ki je bilo očitno bolj zatišje pred nevihto, je namreč trajalo dober dan. Brigita Čokl je nato vodji poslanske skupine Francu Jurši že poslala dopis in se v treh dneh obregnila ob štiri poteze poslancev. Do njihovega dela so sicer kritični tudi na terenu, kjer jih pozivajo, naj stopijo korak nazaj, saj stranka zaradi tega že izgublja svoje člane.

Ko vodja poslanske skupine DeSUS ni v sporu z vodjo lastne stranke, je očitno v sporu z – zdaj že nekdanjim – vodjo lastnega odbora. Jožetu Klemenčiču je Franc Jurša namreč pred dobrim mesecem dni, po tem ko je Klemenčič izrazil nezadovoljstvo in možnost izključitve Jurše iz stranke, poslal pismo, v katerem je pisalo: "Če me boš hotel izključiti, boš moral sklicati sestanek, ki ga nisi že več kot eno leto. Mogoče bomo takrat izključili tudi tebe. Če te ne bomo izključili, pa vsaj razrešili."  

"To sporočilo se mi zdi ponižujoče, nekorektno in nepošteno do nas, ne samo do mene osebno, ampak do vseh, ki smo pomagali, da je bil izvoljen," je pismo komentiral Klemenčič. Jurša, ki danes pred kamere ni želel, odgovarja, da je Klemenčiču zgolj vrnil žogico, ta pa je – tudi zaradi teh nesoglasij – stranko že zapustil. Še zdaleč nisem edini, pravi Klemenčič, saj da je nezadovoljstva na terenu veliko, poslanci pa da bodo za dobro stranke morali stopiti na zavoro. "Škoda, ki so jo poslanci naredili in jo delajo, je nepopravljiva za DeSUS. To bomo plačali na državnozborskih in tudi lokalnih volitvah," dodaja Klemenčič.

Zdelo se je, da so se do volilnega kongresa strasti med poslanci in začasno zastopnico vsaj nekoliko umirile: "Imeli smo zelo konstruktivno debato in ugotovili, da obstajajo minimalne, oziroma še več, skupne osnove, na katerih bomo delali," je še v ponedeljek pojasnila začasna vodja Brigita Čokl.

A skupne osnove očitno niso tako skupne. Ker so poslanci nasprotovali referendumu o nakupu vojaške opreme, je Čoklova namreč Jurši že poslala dopis in obsodila tudi to, da stališče, med drugim tudi na včerajšnjem koalicijskem vrhu, še vedno predstavlja Robert Polnar, ki sploh ni več član stranke DeSUS.

"Treba je s poslanci dejansko zadevo doreči do konca, ali ja ali ne, ker v nedogled tako ne gre," razlaga član sveta stranke Drago Kocbek. V nasprotnem primeru bo stranko zapustilo še več članov, opozarja nekdanji predsednik radenskega odbora, ki je bil pred kratkim ukinjen, saj je zaradi nezadovoljstva v zadnjem letu dni izstopilo kar 59 od 74 članov.

Koronavirus pasica nova
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik1535136
17. 04. 2021 09.32
+1
Žalostno,kaj "nastane" iz stranke,ki bi naj bila SREDINSKA in zastopala interese in pravice ljudi,ki so gradili državo in ustvarjali njen razvoj! Toda to nikogar ne zanima več! Sedaj je pomembno samo to,da nas "ideološko" popolnoma razbijejo,saj tako se z našimi "pravicami" najlažje manipolira! Čoklova pa vodenju stranke "NITI SLUČAJNO NI DORASLA"!!
Satoshi Nakamoto
16. 04. 2021 21.59
+3
Kaj v demokraciji naredi prgišče denarja iz nekih povprečnežev. V svinjaku so zanje gospodje
Dolenjševik
16. 04. 2021 21.57
+1
Če bi bli teli iz desusa kej fer, bi se ukvarjal samo z upokojenci in se potegovali za njih. Tako so pa ena navadna levaška podružnica levakov, ki se bori ta tekovine socialistiške revolucije, vrednote neke davne zgodovine... Tako da je bolš da jih sploh ni. Neko podobno sr... kot je NSI na desni!
rdeča petokraka
16. 04. 2021 21.37
+1
Jurša spolzka kača. Upam, da ga po volitvah nikoli več ne vidimo! Jurša pogrebnik stranke.
Sredina
16. 04. 2021 21.34
+1
hrsak in jursa sta bla v desus verjetno edina, ki junje poleg erjavca kdo sploh poznal, tko da raznim nepomembnezem v stranki res nimata kej odgovarjat, ko jim vrzejo naprej, da so zarad njih izvoljeni, zaradi jurse ma desus med drugim 4 poslance
borec91
16. 04. 2021 21.23
+2
lako mocno jih mora psihopat drzat za muda da se tko kregajo z lastnimi volilci ki so jih izvolili morajo bit slepi da ne vidijo da ta diktatura psihopata ni dobra za nikogar
TITO 50
16. 04. 2021 21.38
-2
soxx
16. 04. 2021 21.23
-1
DeSUS = DeSDS
Antenaa
16. 04. 2021 21.17
+1
DeSUS, spokajte vsi iz parlamenta. Ne mormo vas več gledat
borjac
16. 04. 2021 21.13
+5
Jurša je en potuhnjen lažnivec, včeraj je obljubljal sodelovanje danes pa zahrbtno mimo mnenja svoje stranke dela v DZ, najbolj nizkotna poteza Jurše pa je ta, da je šel grozit svojemu – zdaj že nekdanjim – vodjo lastnega odbora. Jožetu Klemenčiču, torej grozil je ljudem, ki so ga spravili v DZ, kaj takega so sposobni le nizkotni lažnivi potuhnjenci, in to Jurša tudi je.
Matej101
16. 04. 2021 21.08
+3
Očitno podtaknenji desničarji v DESUS stranki... s Pivčevo na čelu... In Pivčeva ustanovi novo stranko, po tem, ko je tako izigrala volivce? No mogoče ji pa kak desničar nasede,...
Walter Pravicek
16. 04. 2021 21.04
+3
DESUS:JURŠA STARI KOMUNIST,SKRIT V TEJ STRANKI,PODPORNIK JANŠE NA CELOTNI LINIJE,BI SE MORAL PRESELITI V SDS!TAKOJ.ČOKLOVA ŠTAJERRKA IZ OKOLJA,KJER SE POVE Z DEŽELE,NI MUHA ENODNEVNICA.JURŠA PA JE NŽE PREKORAČIL MEJO ZA UPOKOJITEV(LETNIK 1953!).IN KAJ BO?NIČ!JURŠA SE VODENJU POSLANSKE SKUPINE NE BO ODREKEL,ONA PA BO ŠE ZBADALA POSLANCE DESUS,KER PRIČAKUJE UBOGLJIVOST IN GLASOVANJE PO DOGOVORU V STRANKI.AMPAK POSLANEC IMA AVTONOMNO PRAVICO GLASOVATI PO SVOJI VOLJI IN VESTI-BERI PO NAREKU SDS ALI JANŠE.PIKA!BODO PA SE ŠE IZPISOVALI IZ TE STRANKE!POVSOD PO SLOVENIJI!
aloaloalo
16. 04. 2021 21.02
+3
Večkrat povedano, zguba časa in energije na stranke brez članstva in z mizerno podporo državljanov RS. Stranke ki bodo čez kak mesec ali leto šle na smetišče zgodovine, skupaj z Juršo, Simovićem, Počivalškom.... Pri južnih sosedih so za takšne politične pervertite imajo lep izraz....žetončiči. Za enktrano uporabo..."promučkati" pred uporabo
Jaka Jack
16. 04. 2021 21.02
-4
Čoklova naj najprej zmaga na kongresu. Do takrat je lahko samo navadna tajnica stranke in naj skrbi za papirje.
virtex
16. 04. 2021 21.02
+0
DESUS je mrtev. Korel je skopal jamo, Mizarček je naredil krsto in Šiviljčka je naredila pogrebne gvantke. Pivčeva vam bo posadila rožice, ki jih bo levica pri polnem Mesecu zalivala, SD bo pa moral plevel okopavati. Spadate na drugi svet, tam kjer ste se znašli.
borec91
16. 04. 2021 21.27
+1
ne ko so pivko odstavili so se tskoj pojavili na anketah isto ko se je korl pojavil volilci desusa nikol niso bli za pssihopata tvitota
borjac
16. 04. 2021 20.54
+3
Jurša in druščina so eni navadni lažnivci, njim sploh ni za to, da bi rešili stranko DeSUS, oni namreč že davno delajo za SDS, in Čoklijeva je res naivna, včeraj je Jurša zagotavljal na svetu stranke, sodelovanje in upoštevanje mnenja stranke, danes pa glasuje popolnoma drugače, Polnar ki je izključen iz stranke predstavlja poslansko skupino na koalicijskem sestanku, od njih nimate v Desusu nič, oni so zvesti Janši, izključitev je edina pot, tako da se vsaj za imenom stranke ne bodo več skrivali, saj so vendar že uničili svojo stranko in jim za to ni popolnoma nič mar, oni odhajajo v penzijo, le žepe jim bo Janez napolnil, torej izbrati nove kandidate za volitve in startati znova, že sedaj je potrebno delati za volitve 2022, ta era je končana.
borec91
16. 04. 2021 21.28
+2
volilce desusa bo pobrala bratuskova pivka nikoli