Tujina

Požar v hidroelektrarni pogašen, v kanalu našli truplo enega od pogrešanih

Dubrovnik, 10. 01. 2019 12.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V hidroelektrarni v Dubrovniku je v jutranjih urah izbruhnil požar, ki so ga gasilci po več urah uspeli pogastiti. Pogrešajo šedva zaposlena, potem ko so v kanalu našli truplo enega od pogrešanih moških. Šest ljudi so sicer privedli v bolnišnico, dva od njih sta na intenzivnem oddelku.

V hidroelektrarni v Dubrovniku je izbruhnil požar, ki je posledica eksplozije, ki je odjeknila 300 metrov pod površjem. Po informacijah s terena je hrvaškim gasilcem sprva težave povzročal gost dim, zaradi katerega niso mogli priti do izvora požara. 

Zjutraj je zagorelo v dubrovniški hidroelektrarni.
Zjutraj je zagorelo v dubrovniški hidroelektrarni. FOTO: dnevnik.hr

V času požara je bilo v prostorih devet zaposlenih. Najprej so v splošno bolnišnico v Dubrovnik zaradi vdihovanja pripeljali tri zaposlene, njihovo zdravstveno stanje je trenutno zadovoljivo. Gasilci so nato rešili še tri zaposlene, ki so utrpeli hujše poškodbe. Dva od njih sta na intenzivnem oddelku, podrobnosti njihovih zdravstvenih stanj trenutno niso znane. Dva izmed njih še vedno iščejo, je pa medijem vodja dubrovniške policije Ivan Pavličević povedal, da so uporabili zaščitno opremo, za kar so zaposleni tudi usposobljeni.       

Dostop do hidroelektrarne Plat je še vedno blokiran, policija ves čas nadzoruje promet in preusmerja vozila. V primeru hujših poškodb zaposlenih je v pripravljenosti tudi helikopter splitske bolnišnice. Območje okoli hidroelektarne nadzira tudi ladja pomorske policije. Ugotovili so namreč, da so se trije posamezniki, ki so jih iskali, zatekli v drenažni kanal. Najverjetneje so se odločili, da iz njega izplavajo. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Aijn Prenn
10. 01. 2019 13.53
+9
300m pod površjem?? Kaj pa ima hidroelektrarna 300m pod površjem??
MeaParvitas
10. 01. 2019 14.25
+27
Sama hidroelektrarna je približno 300 m pod nivojem vodnga zajetja.
Ramzess
10. 01. 2019 15.56
+2
Ta je očitno na morju, če se pomorska policija okrog vozi.
Kliko7
10. 01. 2019 13.12
-28
In to je novica dneva?
paglaveccc
10. 01. 2019 13.17
+42
nimaš boljšega dela kot dajat bedne komentare?