Svet

Zahod je enoten: Prigožinov upor je pokazal razpoke v Putinovi oblasti

Sankt Peterburg, 26. 06. 2023 20.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Melita Stolnik
Komentarji
4

Čeprav se je upor Jevgenija Prigožina in njegove najemniške vojske Wagner končal, se očitno ruski politično-vojaški boj za prevlado nadaljuje. Za šefom paravojaške skupine Wagner Prigožinom se je najprej izgubila vsaka sled. Njegovo zasebno letalo je dve uri po vzletu z letališča v Sankt Peterburgu nenadoma izginilo z radarjev. Pred dobro uro pa se je javil z neznane lokacije z 11-minutnim zvočnim posnetkom. Med drugim je dejal, da s pohodom za pravico ni želel poraziti ruskega predsednika Vladimirja Putina. Zahod je enoten: Prigožinov upor, sicer sprva uperjen proti obrambnemu ministru Šojguju, je pokazal razpoke v Putinovi oblasti. Ruski premier Mihalil Mišustin pa je pozval k enotnosti vlade in naroda za predsednikom.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MarkoJur
26. 12. 2023 16.09
Kaj pa korupcijske in narkomafijske razpoke v zda??!
borjac
29. 06. 2023 12.08
+1
"Zahod je enoten: Prigožinov upor je pokazal razpoke v Putinovi oblasti", verjetno res, ampak Zahod je tudi pokazal , da so se grozovito ustrašili, ko je Prigožin prodiral proti Moskvi, kajti kar naenkrat so ugotovili da je osovraženi Putin za Zahod in celi Svet, še najboljša varianta, kajti njega lahko tudi kdo pokliče in mu kaj reče, si predstavljate Prigožina z "jedrskim kovčkom" v rokah, mislim da bi Biden takoj potreboval dvojno plenico, kajti taki ljudje se pa sploh ne pogovarjajo, torej Zapadu je "nekaj" stisnilo.
The Inteligent Investor
27. 06. 2023 12.11
Putin, Prigožin, Kadirov, Lukaščenko, Lavrov.. ne ve se več kdo plača, kdo pije
Harpuna
26. 06. 2023 20.20
+2
Kdo je to zahod? Nekaj prodanih politikov, Američanom,naj vprašajo milijone državljanov EU,ki bodo sigurno proti podpiranju vojne in zapravljanju naših milijard.