Tujina

Zakaj ZDA niso podpisale konvencije o prepovedi protipehotnih min?

Camp Bonifas, 21. 01. 1998 14.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ameriški obrambni minister William Cohen je danes pregledal minska polja vzdolž meje med Južno in Severno Korejo in pojasnil, zakaj ZDA niso podpisale sporazum o prepovedi protipehotnih min.

Pred ograjo demilitariziranega območja, ki loči obe Koreji, je Cohen pojasnil, da ZDA in Južna Koreja potrebujejo na desettisoče min, položenih na omenjenem območju, da bi s tem preprečile možen severnokorejski napad. To je tudi razlog, zakaj ameriški predsednik Bill Clinton ni želel podpisati sporazum o prepovedi protipehotnih min, kar je v Ottawi storilo več kot sto držav.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.