Tujina

Zakonca Clinton prenočila v novi hiši

New York, 06. 01. 2000 08.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ameriški predsednik Bill Clinton in njegova soproga Hillary sta prvič prenočila v hiši, ki sta jo kupila septembra lani. Hillary namerava večino časa preživeti na novem domu v zvezni državi New York, saj bo konec leta kandidarala za senatorsko mesto v tej državi.

Hiša, vredna skoraj 2 milijona dolarjev, leži v mestecu Chapakua v državi New York. Mirno mestece v bližini New Yorka so preplavili novinarji, radovedneži in varnostniki, kar pa je zmotilo bodoče sosede družine Clinton.

Medtem, ko bo Hillary večino časa preživela na novem domu, kjer bo vodila svojo kampanjo za senatorski sedež, pa bo Bill zaradi predsedniških obveznosti še vedno stanoval v Beli hiši. Med izraelsko-sirskimi mirovnimi pogajanji si je predsednik privoščil odmor in tako prvo noč v novem domu preživel s soprogo in njeno mamo.

Kljub namigovanjem, da se predsedniški par ločuje, je Bill Clinton izjavil, da bo letošnje leto težko, ker bosta z ženo živela ločeno. Po letu 2001, ko se mu izteče predsedniški mandat pa se bo tudi on preselil v New York.