Tujina

Zaporni nalog proti ruskemu milijonarju Berezovskemu

Moskva, 06. 04. 1999 18.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Rusko državno tožilstvo je po poročanju tiskovne agencije Interfax izdalo zaporni nalog proti finančnemu magnatu Borisu Berezovskemu. Agencija je, sklicujoč se na vire v pravosodnih krogih v Moskvi, poročala, da so tiralico razpisali tudi proti nekdanjemu prvemu namestniku generalnega direktorja letalske družbe Aeroflot Nikolaju Gluškovu.

Državno tožilstvo v Moskvi tega za zdaj še ni uradno potrdilo. Berezovskemu in Gluškovu očitajo ''nezakonito podjetništvo'' in pranje denarja. Berezovski je bil šele pred enim tednom razrešen s vplivnega položaja izvršnega sekretarja Skupnosti neodvisnih držav (SND). Po nepotrjenih poročilih ruskih časnikov ima Berezovski premoženje v vrednosti skoraj treh milijard dolarjev.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.