Slovenija

Najstnika z izjemno redko gensko boleznijo izkusila svet pod vodo

Ljubljana, 12. 06. 2024 19.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Anamarija Ficko
Komentarji
1

Slovenci že več desetletij orjemo ledino pri potapljanju invalidov, od nas pa se učijo tudi veliki. In tako se je pred meseci začela pisati uspešna zgodba dveh ruskih najstnikov, ki jima nekoč zaradi njune nenavadne zunanjosti niso dovolili na bazen, danes pa jima z jeklenko na hrbtu pod vodno gladino vzklikajo hura. Aljoša in Tasja namreč trpita za eno najredkejših genskih bolezni na Zemlji, za katero so značilne različne fizične deformacije, a kljub temu poskušata živeti običajno življenje najstnikov in celo upata sanjati oziroma se ozirati v za marsikoga povsem nedosegljivo vesolje.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ŠTRAJK ZA VSE
12. 06. 2024 20.50
+5
Če bi se vsi zavedali, da človeška "fasada" ni tista, ki pove vse o človeku, ampak duša, bi bilo vse lažje..Tudi ona dva si zaslužita ljubezen, spoštovanje in znanje.. Poglejte v notranjost človeka, ne zunajost. Človek ima lahko še tako hudo bolezen in je "iz vesolja" ampak ljubezen je lahko nekajkrat vsečja, kot pri vseh ostalih....