Tujina

Zaradi človekoljubne krize v Makedoniji na obisku visoki predstavniki Jordanije, Švice in Grčije

Skopje, 08. 04. 1999 19.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, 16:22
Komentarji
0

V Makedonijo sta danes s človekoljubno pomočjo, ki jo bodo razdelili kosovskim beguncem na območju, prispeli jordanska kraljica Rania in švicarska predsednica Ruth Dreiffus.

Jordanska kraljica je prispela v spremstvu kralja Abdalaha II. in ministra za verska vprašanja. Pripeljali so 20 ton pomoči, hrano, šotore in zdravila, obiskali pa naj bi več begunskih taborišč.

Švicarska predsednica bo prav tako obiskala begunce, pripeljala pa je 40 ton šotorov švicarske vojske. V Skopju se je že srečala z makedonskim predsednikom Kirom Gligorovom. V sporočilu po srečanju je Dreiffusova poudarila, da mora mednarodna skupnost pomagati Makedoniji pri soočanju s človekoljubno krizo in tako preprečiti destabilizacijo območja. Izrazila je pripravljenost Švice na sprejem dodatnih beguncev s Kosova.

O človekoljubni krizi se je v Skopju z makedonskim premierom Ljubčom Georgievskim in zunanjim ministrom Aleksandrom Dimitrovim pogovarjal tudi grški zunanji minister Georgos Papandreu. Papandreu je dejal, da bi državi morali sodelovati v prizadevanjih, da bi kosovske begunce sprejele tudi države Evropske unije. Povedal je, da je Grčija pripravljena sprejeti 5000 beguncev in da ta številka ni dokončna.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.