Tujina

Zaradi pomanjkanja naročil Boeing odpušča

St. Louis, 08. 04. 1999 23.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Boeing namerava odpustiti 280 delavcev iz proizvodnje bojnih letal, do jeseni pa bi lahko brez dela ostalo celo 620 ljudi. Odpuščanje je po besedah Boeingovih predstavnikov v veliki meri posledica zmanjšanja števila naročil za letala F-15 eagle.

Trenutno ima družba 36 naročil za letala F-15 eagle s strani ameriških letalskih sil in Saudske Arabije, vendar pa bodo zadnji eagle dobavili v začetku prihodnjega leta.

Boeing pa je ob tem načrtoval še 40 naročil s strani Grčije, ki naj bi prispela lani decembra. Grška vlada z naročilom stalno odlaša, maja oz. junija pa naj bi se o nakupu letal eagle odločal tudi Izrael.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.