Tujina

Zasačena: Fergie prodajala svoje kraljevske zveze

York, 23. 05. 2010 11.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Časnik The News of the World je razkrinkal Sarah Ferguson, vojvodinjo yorško, ki je za dostop do njenega nekdanjega moža, princa Andrewa, od novinarja vzela podkupnino.

Kot poroča The News of the World, so Sarah Ferguson zasačili prav med dejanjem.  Za srečanje, ki naj bi ga uredila med novinarjem časnika, ki se je izdajal za velikega poslovneža, in njenim nekdanjim možem princem Andrewom, je zahtevala pol milijona funtov oz. okoli 580.000 evrov.

Sarah Ferguson je sprejela podkupnino, da bi uredila srečanje med 'poslovnežem' in njenim nekdanjim možem.
Sarah Ferguson je sprejela podkupnino, da bi uredila srečanje med 'poslovnežem' in njenim nekdanjim možem. FOTO: Reuters

Časnik naj bi imel videoposnetek, na katerem 50-letnica od 'poslovneža' vzame kovček s 40.000 dolarji gotovinskega pologa in reče: "Ti pazi name, on pa bo pazil nate!“ "500.000 funtov ... Ko boš lahko ...“ nadaljuje. Dejala naj bi mu nekaj v smislu, da mu bo ta denar odprl vrata do vsega, kar potrebuje in kar hoče: "Lahko ti odprem katera koli vrata!"

Princ Andrew o tem ne ve nič

Novinar se je sicer z vojvodinjo sestal dvakrat – na začetku meseca v New Yorku in prejšnji teden v Londonu. Na prvem srečanju naj bi vojvodinja poskušala urediti srečanje med njim in Andrewom. "Naslednji korak je, da vaju spoznam. Takoj ko prideš v London, pridi v kraljevi apartma. Predstavila vaju bom, lahko se bosta usedla za mizo in se pogovorila o čemer koli." Na drugem sestanku mu je povedala, da je sestanek uredila. “Vprašala sem Andrewa, ali bi se sestal s teboj. Nisem mu omenjala denarja ...“

Pri vsem tem je zanimivo, da princ Andrew odgovarja, da o tem ne ve ničesar, dogodka ne kometira niti vojvodinja. Je pa njena predstavnica za stike z javnostjo Kate Wadington povedala, da so jo naslovnice časopisa presenetile zjutraj, ko se je zbudila, od tedaj kar naprej zvonijo telefoni.

Urednik časopisa: Pripravljena je ogroziti ugled Andrewa

Urednik omenjenega časnika Robert Jobson je za BBC razkril, da je zgodba nastala zaradi javnega interesa. "To, kar je pri vsem skupaj najbolj resno, je, da je tako obupana, da je pripravljena ogroziti ugled njenega nekdanjega moža in same države.“

Vojvodinja namreč priznava, da je v finančni stiski, saj naj bi bila kot nekdanja kraljeva članica upravičena 'le' do 15.000 funtov oz. 17.000 evrov na leto. V isti sapi pa svojega nekdanjega moža, ki od leta 2001 zaseda mesto posebnega britanskega predstavnika za mednarodno trgovino, nadvse hvali in ju opisuje kot 'najsrečnejši ločeni par na svetu'.

Par se je sicer poročil leta 1986, ima dve hčerki – Beatrice in Eugenie. Razšla sta se leta 1992, uradno ločila pa leta 1996.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iluzionist
23. 05. 2010 13.35
to ni podkupnina, to je plačilo za lobistične usluge.. novinar jo je najprej nalagal, da je poslovnež in da bo iz vsega tega veliko denarja, potem, ko je pa ona, tako kot bi vsak poslovni človek, izpogajala provizijo za lobiranje, je pa vrgel v časopis in sedaj mi to beremo.. novinar lahko, če hoče, poklice v pisarno princa, pa bo videl, koliko bo trajalo za dogovoritev sestanka na štiri oči, kjer se bo princ posvetil njegovim problemom.. lahko pa najame lobista, ki bo delal za njegov interes..
lodz68
23. 05. 2010 12.28
če je v finančni stiski se naj spravi delat-toda vprašanje je kaj?