Tujina

''Zašili'' tudi Johna Gottija mlajšega

New York, 06. 04. 1999 09.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Sin enega najznamenitejših newyorških mafijskih voditeljev Johna Gottija, John Gotti mlajši, je na vsesplošno presenečenje v zameno za milejšo kazen priznal večino ''grehov'', katerih ga obtožujeta FBI in državno tožilstvo. John Gotti mlajši, čigar oče že prestaja kazen dosmrtne ječe, je priznal, da je izsiljeval gradbeno podjetje, da je podkupoval enega vodilni članov sindikata Teamsters in da je lagal, ko je prosil za posojilo za nakup hiše. Potem ko je bi njegov oče kot eden glavnih mafijskih voditeljev v New Yorku aretiran, se je policija spravila na njegovega sina, ki je veljal za naslednika organiziranega kriminala pod vodstvom mafijske družine Gambino. Čiščenje newyorških ulic kriminalne zalege se tako nadaljuje, pri čemer ena najmočnejših mafijskih družin Gambino počasi izgublja nekdanjo moč. Johna Gottija mlajšega so aretirali že lansko leto v povezavi z umori v enem najznamenitejših newyorških nočnih klubov Scores, ki ga redno obiskuje večina najbolj znanih in bogatih Američanov. Scores je znan kot nočni klub s striptizetami za bogatejše goste, John Gotti mlajši pa je po aretaciji očeta prevzel posel nudenja ''zaščite'' klubu, kar pomeni, da je za nezakonito ''varovanje'' kluba pobiral določene vsote denarja. Policija temu pravi izsiljevanje. Oktobra lani so Gottiju mlajšemu odobrili hišni pripor, za kar je moral položiti 10 milijonov dolarjev varščine; zanimivo je, da je omenjeno vsoto denarja zbral brez težav, čeprav nima prijavljenega rednega vira dohodkov.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.