Tujina

Zaskrbljenost in kritike glede Butlerjeve izjave

Bagdad/New York, 28. 01. 1998 09.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Irak je v torek obtožil vodjo Posebne komisije za razorožitev Iraka (UNSCOM) Richarda Butlerja, da je odgovoren za povečanje napetosti med OZN in Irakom in da želi v napad na Irak vplesti tudi Izrael. Varnostni svet ZN pa je v torek izrazil nezadovoljstvo, potem ko je vodja UNSCOM Richard Butler izjavil, da ima Bagdad toliko bakteriološkega orožja, da bi z njim lahko uničil Tel Aviv. Zaradi te izjave so po besedah francoskega veleposlanika Alaina Dejammeta, ki ta mesec predseduje Varnostnemu svetu, številne delegacije izrazile zaskrbljenost. Dejammet je še dodal, da se bo o krizi v Iraku pogovarjal tudi z generalnim sekretarjem ZN Kofijem Annanom. Medtem pa sta delegaciji Rusije in Kitajske kritizirali Butlerjeve izjave, saj naj bi le-te predstavile nekatera nova dejstva, o katerih pa ZN niso bili predhodno obveščeni.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.