Tujina

Zavrnili roko sprave

Washington, 31. 01. 2009 18.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Valentin Areh
Komentarji
46

Novi ameriški predsednik Obama je trem največjim nasprotnicam ZDA – Iranu, Kubi in Venezueli – ponudil roko sprave. A Ahmadinedžad, Castro in Chavez so jo zavrnili.


  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (46)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zogby
01. 02. 2009 22.35
Kako bežijo iz Amerike,če se jim pa populacija zvišuje vsako leto zapored,kot da so Šiptarji! Samo lani se jim je populacija zvišala skoraj za 3 milijone ljudi! Dejansko Američani niso bili vajeni "mal bolj ostrejšega" življenja,pa se pritožujejo,kako hudo je!? Jah sej pr nas je tudi hudo,če ne še bolj! Čist vse mamo dražje(bencin,hrano,zdravstvo-no tam imajo samovoljne prispevke,...) pa ne jamramo tako kot oni! Plus to,če ma ženska tam kopico otrok(vsaj 4 otroke) dobi toliko od prispevkov za otroke,da če je vsaj malo skromna lahko kr dobro živi.In prenekatere ženske tam tudi rojevajo iz čistega računa,pa še pomočnico si lahko prvoščijo! Tako,da ni tolk hudo,kolikor jamrajo,seveda je finančna kriza malo poslabšala standard ljudi,vendar če bi znali živeti šparovno,bi lhko prišli skozi mesec čisto vredu,vendar tega že več desetletij niso delali in je res hudič se na to prvaditi! Upam ,da jih bo Obama malo na štriku držal in obrzdal!
Buena Vita
01. 02. 2009 16.41
samo eno vprašanje imam nasprotnikom amerike???? zakaj vsi bežijo v ameriko,če je amerika tako slaba ne navijam za amerikance,samo večina sveta sanja ;AMERICAN DREAM
zogby
01. 02. 2009 16.24
Edino Raul Castro je dokaj civiliziran od te trojke,in se da z njim vsaj kaj zmeniti,če tudi ni za spravo,to pove z omikanostjo! Hugo Chavez-a so pa itak sama polna usta. Ahmadineđadu pa negre z jezika nič,če zraven ne širi sovraštva,škoda besed zanj...
Nepristeven
01. 02. 2009 16.14
Hvala vsem dobromislečim za pojasnila. Bom vsaj vedel, kako ravnati v bodoče. Še enkrat hvala.
Kavenduk
01. 02. 2009 15.41
Nepristeven, kaj ti ni jasno? Brisejo vse linke. Napisi naslov youtube videa, pa ti nihce ne bo brisal.
Navihanko
01. 02. 2009 15.15
Hvala, g. Predsednik Obama
dr.psiho
01. 02. 2009 14.55
Svoboda govora ..ja ..tudi svoboda govora lahko krajša svobodo drugih...ljudje se lahko počutijo ogrožene ali pa manj vredne...res je ..kje je meja..jaz pravim ,meja je če dejanjsko neogrožaš drugih...z pisanjem pa vsekakor neogrožaš nobenega...lahko pa psledično nagovarjaš druge ali drugega da stori kaznivo dejanje...samo to se opazi in beleži...vsaka beseda ,ki je napišeš se beleži..Zdaj pa v kolikor si koga nagovoril in ta naredil kaznivo dejanje imaš problemčke...Vse skupaj pa ni jasno opredeljeno...
Nepristeven
01. 02. 2009 14.50
Koliko trenutkov bo ta komentar na forumu? Na kakšen način se pravilno ponudi roko sprave je razvidno iz videa na linku: http://www.youtube.com/watch?v=suVB3YGIUk0 Seveda je potreben ogled do konca. Za vse privržence najbolj razvite "demokracije" je podnaslovljen v njim edino razumljivem jeziku.
Nepristeven
01. 02. 2009 14.39
Bolje brisati kot odgovoriti!!!!! Kdo lahko krati pravico govora in svobodnega javnega nastopanja, ki je zagotovljena po ustavi RS, v svobodni, kapitalistični in demokratični RS? V kolikor administrator odgovori na to vprašanje, mu bo tudi odgovorjeno, katere pravice krši s svojo svobodno presojo, ki nikakor ni sorazmerna s hujskaštvom, nasilnim verbalnim izražanjem in diskriminacijo narodov, verstev in svobode vseh ljudi, ki so preveč očitni v mnogih komentarjih. Pričakujem javni odgovor administratorja na to vprašanje.
Nepristeven
01. 02. 2009 14.28
Kdo lahko krati pravico govora in svobodnega javnega nastopanja, ki je zagotovljena po ustavi RS, v svobodni, kapitalistični in demokratični RS? V kolikor administrator odgovori na to vprašanje, mu bo tudi odgovorjeno, katere pravice krši s svojo svobodno presojo, ki nikakor ni sorazmerna s hujskaštvom, nasilnim verbalnim izražanjem in diskriminacijo narodov, verstev in svobode vseh ljudi, ki so preveč očitni v mnogih komentarjih. Pričakujem javni odgovor administratorja na to vprašanje.
Sadjar
01. 02. 2009 13.51
Vem da so namenili napasti poleg Iraka še Venezuelo, ampak so si premislili, Iran pa se itak ne bo nikomur podrejal, to je davnega leta izjavil že šah Irana.
Nepristeven
01. 02. 2009 12.40
Približno tako, kot so strinjanjo med seboj strinjajoči, je tudi bila ponujena roka sprave. S figo v žepu, kot vedno... vendar vselej lepa poteza za ves Svet.
mes
01. 02. 2009 12.33
d.d. strinjam se z tvojim realnim razmišljanem-enakost,to majnka temu planetu,pravičnost za vse,zakoni za vse-upam da bo Obama vstrajal z svojim pozitivnim razmišljanjem v vsakem primeru razmišlja bol človeško kot je Bush.
bnam 2707
01. 02. 2009 12.05
biserimam:razume se,da morajo ZDA prekiniti z podporo Izraelu.V celoti se strinjam,vendar menim,da je bila roka sprave zaćetek nekega obdobja,tudi prekinitev podpore Izraelu! To je realnost,saj se v nasprotnem ne more pričakovati stabilnosti na tistem območju! Je pa tudi važno,da zagotovijo Izraelu obstoj,kajti velika verjetnost je,da bi izrael izbrisali iz zemljevida,če bi ZDA kar dvignile roke.Za stabilnost mora biti močna volja in želja tamkajšnih držav po miru in napredku.Čas je,da pride do spremenb
dr.psiho
01. 02. 2009 11.49
SAMO:JST ah ja kot da ti odločaš,kdo je za ubiti ali ne...Obama se zaveda da je potrebno dati vsem enake pravice...sej drugače negre...lahko pa drugo stran poroba ,kot jo ti namiguješ...in prišel bo do končnega rezultata...pobiti vse invalide, stare ljudi,butaste,mongoloidne ljudi,drugačno misleče,obarvane,vse žvali,insekte,mikroorganizme...to pa je že norost...in nekdo ga bo ustavil...negdo že...če se nebo sam ,kot Busch...ko je prišel do butastih...obama pa lahko pride do barve kože...Končni cilj človeveštva je mir in blaginja..še odideš s poti si enostavno NOR:: kakor navajaš spadaš med omejene ljudi...
dr.psiho
01. 02. 2009 11.41
NEPRIŠTEVEN::Ja pa so reveži ,v čem je razlika ...v črkah na paperju . pomembno je življenje...drugi pravijo barva kože je pomembna...količina privarčevanega denarja....
Samo.Jst
01. 02. 2009 11.26
...še enkrat so dokazali, da vse te države so problematične, ker HOČEJO BITI PROBLEMATIČNE! Ponujena jim je bila sprava in jo zavrnejo... in če damo v celotno sliko še to, da so bili prvi ki so javno izrazili nasprotovanje Obamovi izvolitvi ravno skrajne skupine na bližjem vzhodu... ej, no mercy, Kill'Em All!!
jansa-arms
01. 02. 2009 11.26
ponujena roka sprave pravzaprav pomeni prevzeti nadzor nad temi državami ! ameriki so trn v peti ker ne morejo vplivati na njih in izkoriščati njihova naravna bogatstva ! in vsi trije omenjeni vedo da se v ameriški politiki ni nič bistvenega spremenilo saj pravi voditelji so še vedno isti ! torej tudi ameriški cilji ostajajo isti mogoče bodo samo metode za doseganje tega nekoliko drugačne !
Nepristeven
01. 02. 2009 11.07
Večinski narod Irana, Kube in Venezuele NISO Arabci.
dr.psiho
01. 02. 2009 10.58
dobro to je prva ponujena roka..arabci so ponosen narod v prvo nikoli negre...je pa čas da si človeštvo poda roke miru......samo stemi ponujanimi pravicami ,bi si amerikanci zadržali pravico blaginje...vsem enako pa bo šlo...