Tujina

ZDA bodo na Bližnji vzhod poslale dodatnih 1500 vojakov

Washington, 24. 05. 2019 19.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Združene države Amerike bodo na Bližnjem vzhodu okrepile svoje sile z dodatnimi 1500 vojaki, enoto z raketami patriot, eskadrilijo lovskih letal in izvidniškim letalom. Dodatne vojaške sile bodo namenjene predvsem za boljšo obrambo pred iranskimi silami.

Vršilec obrambnega ministrstva ZDA Patrick Shanahan je dejal, da je odobril prošnjo za okrepitev ameriških vojaških sil na Bližnjem vzhodu. "Poslali bomo dodatna raziskovalna, nadzorna, izvidniška in bojna letala ter skupino inženirjev," je razložil ter dodal, da bodo tako zmanjšali možnost bodoče sovražnosti.

Iz varnostnih razlogov bodo ZDA na Bližnjem vzhodu okrepile svoje bojne sile.
Iz varnostnih razlogov bodo ZDA na Bližnjem vzhodu okrepile svoje bojne sile. FOTO: AP

Tudi ameriški predsednik Donald Trump je potrdil, da bodo bojne sile povečali predvsem zaradi varnostnih razlogov. Pentagon je pred tem pripravil načrt za izboljšanje varnosti, ki je vključeval povečanje vojaških sil za 10.000 vojakov.

Kljub temu da se Trumpu dodatno število vojakov ni zdelo potrebno, pa je bil o predlogu pripravljen razmisliti. Sedaj je pristal, da na Bližnji vzhod pošljejo dodatnih 1500 vojakov, kar je precej manj, kot je bil prvotni predlog Pentagona. S tem bodo dodatno okrepili svojo vojsko, ki trenutno šteje več kot 50.000 vojaškega osebja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V zadnjem mesecu se je povečala napetost med Iranom in ZDA. Zaradi tega so ZDA v v tem času v Gulf napotile že več dodatnih letal. Razlog za to je grožnja Irana, ki ga podpirajo tudi iraške sile, so dejali pristojni.

Trump sicer zagotavlja, da si ne želi vojne z Iranom, a je pred dnevi na Twitterju zvenel precej bolj grozeče. Na svojem profilu je namreč zapisal, da "če si Iran želi vojne, bo to njegov konec" ter dodal, da naj nikoli več ne grozi ZDA.

 

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BUONcaffee
25. 05. 2019 12.19
+1
Nobene vojne ne bo. He, he, ....... Trump bo prodal le orožje zaveznikom oziroma strahopetcem . gre za biznis.
SuperBog=?lovk
25. 05. 2019 12.05
-1
Upam, da Kitajci in Rusi pošljejo svoje vojak v Mehiko, Kubo, da bodo zadeve uravnotežene!
hotchilipoper
25. 05. 2019 08.36
-1
Tale kramp pa že malo preveč sere