Tujina

ZDA bodo počakale na zadostno podporo; Sadam Husein ne bo napadel Izraela

Washington/Aman, 10. 02. 1998 19.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ameriški predsednik Bill Clinton je danes vnovič pozval iraškega predsednika Sadama Huseina, naj poišče mirno rešitev krize z Združenimi narodi in naj ne ovira njihovih inšpektorjev. Izbira je zdaj v rokah Sadama Huseina, je med slovesnostjo v Beli hiši, namenjeno gospodarstvu, izjavil ameriški predsednik, ki pa je v isti sapi ponovil, da morajo biti pripravljeni tudi na drugo možnost. Sadam Husein pa je na pritisk Moskve obljubil, da ne bo napadel Izraela. Kot je izjavil, tega ni sposoben in ne namerava storiti. Njegovo obljubo je Moskva v nedeljo posredovala izraelskim oblastem, je danes sporočil neimenovani zahodni diplomat v Amanu.

Voditeljica ameriške diplomacije Madeleine Albright je danes zatrdila, da se bodo ZDA še naprej povezovale s partnericami in zaveznicami zoper Irak in počakale na zadostno podporo za napad na Bagdad. Pred posebno komisijo ameriškega senata je Madeleine Albright zatrdila, da "se predsednik Clinton ni odločil" (uporabiti sile) in da zbirajo dodatno podporo, čeprav si močno želijo diplomatske rešitve. Madeleine Albright je pozvala kongres, naj podpre politiko ameriške administracije do Iraka, vključno z morebitnimi napadi na vojaške cilje.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.