Tujina

ZDA bodo povečale število vojaških sil v Perzijskem zalivu

Washington, 31. 01. 1998 10.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

ZDA bodo na območje Perzijskega zaliva poslale dodatnih 50 bojnih letal, je poročala televizijska družba CNN. Hkrati naj bi se povečalo tudi število vojakov v kopenskih enotah, navaja isti vir, medtem ko v Pentagonu novice niso niti potrdili niti zanikali.

Obrambni minister William Cohen je dejal, da predsednik Bill Clinton še ni sprejel odločitve o začetku vojaške operacije in da ZDA še vedno iščejo diplomatsko rešitev krize, čeprav se čas izteka. Iz Bele hiše pa so sporočili, da se je predsednik Clinton o vojaški akciji po telefonu pogovarjal s francoskim kolegom Jacquesom Chiracom. Ta ga je seznanil s francoskim stališčem in opozoril na hude posledice, ki jih lahko prinese napad na Irak.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.