Tujina

ZDA in Velika Britanija oskrbovale Irak

London, 13. 02. 1998 09.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ameriški arhivi kažejo, da so ZDA in Velika Britanija Iraku pomagale, da se je oskrbel s snovmi za izdelavo kemičnega in biološkega orožja, trdi britanska televizijska družba Channel 4. Channel 4 trdi, da so ZDA med leti 1985 in 1989 Iraku dobavile precej materiala za biološko orožje, vključujoč bakterije in bacile. ZDA naj bi v Bagdad te snovi dobavljale tudi še potem, ko je ta že uporabil strupene pline proti Kurdom na severu države.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.