Tujina

ZDA so povečale finančno pomoč Romuniji

Bukarešta, 06. 04. 1999 18.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, 16:08
Komentarji
0

Pomočnik ameriške državne sekretarke Strobe Talbott je danes Romuniji obljubil večjo ameriško finančno pomoč, s čimer ji želi nadomestiti ''breme'' sprejema kosovskih beguncev.

Talbott je v Bukarešti sporočil, da bodo ZDA v letošnjem fiskalnem letu finančno pomoč Romuniji povečale za šest milijonov dolarjev. Sredstva bodo namenjena za gospodarske reforme ter potrebe civilne družbe in vojaškega sektorja. Talbott je še dejal, da so romunski sogovorniki izrazili pripravljenost na sodelovanje pri rešitvi konflikta na območju in ''delitev bremena'' beguncev s Kosova.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.