Tujina

Združevanje britanskih farmacevtskih gigantov

London, 31. 01. 1998 11.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Britanska farmacevtska giganta SmithKline Beecham in Glaxo Wellcome sta napovedala združitev, s čimer bi nastala največja farmacevtska družba na svetu. SmithKline Beecham ima tržno vrednost okoli 70 milijard dolarjev, Glaxo Wellcome pa celo 96 milijard dolarjev. Združitev bi bila hkrati največja združitev kakšnih dveh podjetij doslej. Glaxo Wellcome med drugim proizvaja zdravilo AZT, ki ga uporabljajo v boju proti aidsu, v novi družbi pa bi to podjetje imelo 59-odstotni delež.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.