Tujina

Združitev Progressa M-41 z Mirom

Koroljov, 04. 04. 1999 19.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, 16:36
Komentarji
0

Ruska samodejna tovorna vesoljska ladja Progress M-41 se je ob 14. uri 46 minut in 49 sekund po srednjeevropskem času dotaknila in nato samodejno združila z orbitalno znanstveno postajo Mir.

Progress M-41 je tričlanski rusko-francoski posadki na postaji dostavil znanstveno opremo, hrano, vodo, perilo, gorivo, kisik in pošto. Gre za 84. doslej izstreljeno tovorno vesoljsko ladjo vrste Progress. Prav vse tovorne ladje so uspešno dostavile tovor na postaje, s katerimi so se v vesolju združile.

Vesoljci preverjajo zrakotesnost združitve, nato pa bodo med naslednjo obkrožitvijo orbitalnega kompleksa odprli loputo; kot kaže, jih bodo najbolj zanimala pošta z Zemlje in darila, ki jih bodo prejeli za bližnji 12. april, mednarodni dan kozmonavtike. Na ta dan leta 1961 je namreč v vesolje poletel prvi kozmonavt, Jurij Aleksejevič Gagarin.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.