Tujina

Vse več smrtnih žrtev zemeljskega plazu na indonezijskem otoku

Džakarta, 13. 12. 2014 07.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V zemeljskem plazu v osrednji Indoneziji je umrlo najmanj 18 ljudi. Zemeljski plaz, ki je posledica hudega neurja, je pod seboj pokopal 105 hiš na otoku Java. Plaz je prizanesel zgolj dvema hišama v vasi.

Zemeljski plaz
Zemeljski plaz FOTO: Reuters

V zemeljskem plazu v osrednji Indoneziji je umrlo najmanj 18 ljudi, poročajo tuje tiskovne agencije. Še okoli 90 ljudi pogrešajo.

Zemeljski plaz, ki je posledica hudega neurja, je pod seboj pokopal 105 hiš na otoku Java. ''Bilo je kot nočna mora. Nenadoma sem zaslišal grozljiv hrup in kmalu smo se borili z zemljo,'' je dejal tamkajšnji prebivalec.

Plaz je prizanesel zgolj dvema hišama v vasi. Iz okoliških krajev so pred tem evakuirali 379 ljudi. V iskanju morebitnih preživelih med drugim sodeluje 200 reševalcev in 500 prostovoljcev.

Java
Java FOTO: Reuters

Hudourniške poplave in zemeljski plazovi so sicer v Indoneziji pogosti. V Indoneziji približno polovica od 250 milijonov prebivalcev živi na območjih, ki jih ogrožajo zemeljski plazovi.


 

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
13. 12. 2014 13.17
-2
Ne vem zakaj se čudijo, ... lej kje živijo, ... človek pač.