Tujina

Zgrožena Melania: 'Sina lahko krsti za Barrona, kar pa ne pomeni, da bo baron'

Washington, 05. 12. 2019 08.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ameriška strokovnjakinja za ustavno pravo, profesorica prava z univerze Sanford Pamela Karlan, je med zaslišanjem v ameriškem kongresu v zvezi z ustavno obtožbo predsednika Donalda Trumpa omenila tudi predsednikovega sina Barrona. Prva dama Melania Trump se je na to ostro odzvala, češ da izkorišča otroka, Karlanova pa se ji je opravičila.

V pravosodnem odboru ameriškega kongresa so v sredo zasliševali štiri strokovnjake za ustavno pravo, od katerih so trije podprli ustavno obtožbo in odstavitev predsednika.

'Sina lahko krsti za Barrona, kar pa še ne pomeni, da bo baron'

Karlanova je skupaj z dvema kolegoma pojasnjevala javnosti, da ZDA niso monarhija, ampak republika, v kateri ni nihče nad zakonom. To je ponazorila z izjavo, da lahko Trump svojega sina krsti za Barrona, kar pa še ne pomeni, da bo baron.

Prva dama Melania Trump se je na to ostro odzvala, češ da izkorišča otroka, Karlanova pa se ji je opravičila.
Prva dama Melania Trump se je na to ostro odzvala, češ da izkorišča otroka, Karlanova pa se ji je opravičila. FOTO: AP

Njeno izjavo so najprej napadli republikanski člani odbora za pravosodje, oglasila pa se je tudi Melania Trump, ki je menila, da mora biti profesorico sram, ker izkorišča otroka. Karlanova se je kasneje opravičila in priznala, da Barrona ne bi smela vpletati. Pojasnila je, da je le želela ponazoriti, da ZDA niso monarhija, ne glede na to, kaj o sebi in svojih pooblastilih misli Trump.

Preiskava pred ustavno obtožbo se je začela, ker je Trump zadrževal pomoč Ukrajini, od katere je zahteval razglasitev preiskave političnega nasprotnika Josepha Bidna, da bi mu politično škodoval pred volitvami leta 2020.

"Še nikoli do zdaj nismo bili prisiljeni obravnavati obnašanja predsednika, ki je, kot kaže, iskal osebno politično uslugo pri tuji vladi," je dejal predsednik odbora Jerrold Nadler iz New Yorka. "Če ga zdaj ne obrzdamo, bo skoraj zagotovo spet iskal tuje vpletanje v naše volitve za svojo osebno korist." Nadler in demokrati so pri tem namignili, da lahko Trumpa čaka tudi obtožnica zaradi oviranja preiskave ruskega vpletanja v predsedniške volitve leta 2016.

Karlanova, Noah Feldman z Univerze Harvard in Michael Gerhardt z Univerze Severne Karoline so menili, da so snovalci ZDA ali očetje naroda predvideli ustavno obtožbo ravno za takšne primere, kakršen je Trumpov. Po njihovem bo ustavna obtožba postala povsem brezpredmetna, če kongres ne bo sprožil postopka proti Trumpu.

Jonathan Turley z Univerze George Washington, ki je v 90. letih podpiral ustavno obtožbo proti Billu Clintonu zaradi laganja o spolnem razmerju, pa je dejal, da Trumpa ne mara in zanj ni volil, ampak meni, da ustavna obtožba ni upravičena, ker ni dokazov, da je Trump v zvezi z Ukrajino prekršil zakon.

'Demokrati preveč hitijo z ustavno obtožbo'

"Še nikoli do zdaj nismo bili prisiljeni obravnavati obnašanja predsednika, ki je, kot kaže, iskal osebno politično uslugo pri tuji vladi.''
"Še nikoli do zdaj nismo bili prisiljeni obravnavati obnašanja predsednika, ki je, kot kaže, iskal osebno politično uslugo pri tuji vladi.'' FOTO: AP

Večina ustavnih strokovnjakov v ZDA se sicer strinja, da za ustavno obtožbo ni potrebno točno določeno kaznivo dejanje, saj je definicija namenoma ohlapna. Turley se je tudi pritoževal nad tem, da demokrati preveč hitijo z ustavno obtožbo in priporočil, naj raje najprej zaslišijo dodatne priče. Pravni komentator televizije CNN Jeffrey Toobin je ob tem spomnil, da so demokrati to hoteli storiti in pričam izdali pozive ter zahtevali dokumente, a jih niso dobili.

Trump ni poslal svojih odvetnikov na zaslišanje z utemeljitvijo, da gre za nepošten postopek, ki mu ne dovoljuje zaslišanja prič, ki bi si jih želel.

Gerhardt je dejal, da je po do zdaj dostopnih dokazih Trump zagrešil prekrške za ustavno obtožbo, vključno s podkupovanjem, zlorabo oblasti in iskanjem osebnih uslug pri voditelju tuje države. Ob tem je oviral kongresno preiskavo. "To, kar je naredil, je veliko huje od tistega, kar je delal Richard Nixon. Napadel je prav vsako ustavno varovalko pred uvedbo monarhije v ZDA. Če ga ne bomo ustavili, bo to počel še naprej," meni profesor z Univerze Severne Karoline.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (273)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bigbooss
06. 12. 2019 10.43
+0
Ne ne.. G Trump je super dela realno, ne pa oni obama killary itd naredili ogromne škode po svetu... GO TRUPM
Bofur
06. 12. 2019 10.20
+1
Za Ameriko in Svet bi bilo dobro, če bi zamenjali Trumpa. Vendar pa navadni Američani ne razmišljajo racionalno. In pač Trump, kljub temu, da je, da del Elite, Eden izmed Milijarderjev, uspešno prodaja svojo samo-podobo, kot da je eden izmed množice "navadnih" ... Ne vem, kako mu lahko Američani nasedejo. Kajti Trump NI pripadnik brezpravne Raje, plebejcev, ampak gre za super bogataša. Drugače pa edina pozitivna stvar Trumpa je, da je pokazal na to, da ima ameriška demokracija strašno veliko pomanjkljivost. Dejansko sistem, kot je trenutno narejen, nima načina, kako ravnati proti Zlorabam oblast in proti Tiraniji. Demokrati z impičmentom načenjajo temo "monarhije". Kar je po svoje res. Trump dejansko vlada kot nekakšen Monarh, Oligarh. Okrog sebe je nastavil nekompetentne, vendar pa lojalne. To kar počneta Ivanka Trump in njen "feminizirani mož" Jared Kushner je dejansko klasični primer ne-pozitma. Na podlagi česa Ivanka sodeluje pri ključnih odločitvah USA. Kdo ji je podelil mandat ? Njen oče. Skrajni primer nepotizma. Ampak zaradi Ivanke Demokrati niso sprožili impičmenta. Čeprav bi ga že lahko. Temveč zaradi ukrajinskega "vmešavanja" v ameriške notranje zadeve. Vseeno upam, da impičment uspe. Kajti Trump je postal opravilno nesposoben za opravljanje funkcije. Psihično je povsem nestabilen, hkrati pa je tudi zdravstveno na psu. (Menda) je utrpel srčni infarkt. Seveda javnost s fotošopom, kot bi si ga privoščil desetletnik, javnost prepričuje, da je zdrav in močan kot Rambo.
ArkaMast
06. 12. 2019 09.54
+4
Bozo the Clown je tale Trump. Z dneva v dan bolj podoben klovnu.
M teorija
05. 12. 2019 19.47
+3
Še dobr, da je Melanija prepovedala, da se njeno ime uporablja za blagovno znamko. Mnogim je zgleda prišparala zadrego in sramoto!?
Pravicaje
05. 12. 2019 18.31
+23
Ne razumem zakaj ima Amerika lahko samo dve stranki - demokrate in republikance pri cca 300 milijonih prebivalcev ,mi Slovenci pa okoli 40 "strank levih - desnih" pri dveh milijonih prebivalcev ? A smo mi toliko bolj napredni in demokratični ,ali pa smo toliko bolj naivni ,ker vsakemu oslu pustimo da ustanovi svojo stranko in nas potem posiljuje skoraj v vsakem prispevku s svojimi nebulozami in pataloško obremenitvijo s partizani , svečkarji ,domobranci in podobnimi asociativnimi doživljanji preteklosti .Pljuvnje po levi ali desni ,skoraj v vsakem prispevku , pa čeprav le -ta recimo govori o novi barvi obleke Kardašianke ,ki se ji lepo poda k njeni riti , pa je postal že nacionalni šport desnolevih polbratov !!!!
Frane Šajn
05. 12. 2019 19.35
+9
Še marsi kaj ne boš razumel pa boš kar moral sprejeti in s tem živeti! To kar opaziš na tem portalu je slo. politična folklora. O strankah čez lužo pa vzemi v roke Ameriški volilni sistem in ti bo potem še manj jasno! Lepo se imej!
M teorija
05. 12. 2019 19.45
+9
Pol je blo v Yugi najmanj posiljevanja ko so imel le eno stranko!?
nikhrast
05. 12. 2019 20.07
+0
Saj imajo več strank, samo nobena se ne uveljavi. Pa saj imaš v vsaki stranki leve in desne, samo poglej kam spada Mitt Romney, republikanec, samo socialno progresiven.
Pravicaje
05. 12. 2019 20.55
+6
.......ni problem v količini strank ,ampak o kulturi fustriranih levo-desnih psihičev , ki svoje sovraštvo in fustracije sejejo v vsakem komentarju za prispevek ,ki nima blage veze z našo politiko .Živeti z resnico ni pataološko vsevprek obsojati kar ni po tvoje ali verjeti ,da je samo naše ali samo njihovo - edino prav !!! Star pregovor pravi : Sreča leži na konici tvojega jezika " , čeprav je jezik včasih hitrejši od pameti !
pravisprehajalec
05. 12. 2019 21.34
-3
@Pravicaje, Amerika ima 200 let fore. Anglija še dlje, pa sta tudi dve stranki. Slovenija ima samo dve svetovnonazorsko diametralni stranki, ki izhajata iz nekdanjih Farških : Nefarškim. Nefarški so kasneje evulirali v Komuniste, pa z novo kravato v SD. Na drugi strani je SDS. Sovraštvo med obema je pristno in traja svojih 70 let. Mussomeli je imel ameriško logiko, je hotel pomiiti oba prava Liderja, Zokija in Ivana Janeza. Pa je bil vik in krik. Pa bi bilo marsikaj Sloveniji prihranjenega, če bi do te pomiritve prišlo. Ostale stranke so džank in kraja davkoplačevalskega denarja in glasov.
nikhrast
05. 12. 2019 21.43
+3
Pa v večinskem volilnem sistemu se nova stranka težko uveljavi, tu more biti kandidat zelo znan, priljubljen..., samo težko je dobiti toliko kandidatov kar naenkrat.
Ost1234
05. 12. 2019 17.22
+4
Kakor koli že - 350 ameriških strokovnjakov s področja psihe in mentalnega zdravja je ugotovilo. da ima Trumpi hude duševne in psihične motnje, ki lahko škodijo ZDA .... Kaj bodo na to porekli naši desni ??
Ost1234
05. 12. 2019 17.43
+1
Minusar poglej dnevnik POP ob petih ! Če sevada imaš možnost gledanja za nazaj 😂😂😂😂.
KAPIBARA
05. 12. 2019 18.29
-9
Oni, nad teh tvojih 350, pa so rekli, da je trenutno, po dolgem času, najboljši predsednik, kateri bode dobil še en mandat..
Ost1234
05. 12. 2019 19.56
+4
KAPIBARA lej , sem med tistimi ki Trumpa ocenjuje tako kot ga tistih 350+ najboljših in najbolj strokovnih ekspertov ! In taki smo vsepovsod po ZDA in po Svetu v veliki večini!
Ost1234
05. 12. 2019 19.58
+4
Minuski ne bodo spremenili dejstev. Ameriški kongres se že seznanja z zapisanimi ocenami ekspertov!
pravisprehajalec
05. 12. 2019 21.35
-3
@Osti, si mkdaj testiral njihovo zdravo pamet in hipijevsko preteklost?
Ost1234
05. 12. 2019 21.50
+5
pravisprehajalec V ZDA imam sorodnike s katerimi redno komuniciram. Vsi so potomci mojega strica, ki je v ZDA skupaj z očetom odšel že pred WWI. Smo v rednih kontaktih in se veliko pogovarjamo o razmerah tako v Sloveniji, kot v ZDA. Tako da marsikaj izvem iz prve roke! Tudi o povprečni ameriški pameti in razgledanosti, kot o njihovi politiki!
pravisprehajalec
05. 12. 2019 21.59
-4
Dobiti pravo sliko Amerike, iz nekega zakotja Ohia, je zelo optimistično početje...
nikhrast
05. 12. 2019 15.59
+7
Hearing je trajal dolge ure, samo ne verjamem če je to bila glavna točka. Mogoče se pa profesorica ni najboljše izrazila, samo pri Trumpu je vse dovoljeno. Poglej koliko jih je on že užalil, koliko laži je že spregovoril, nobenemu se pa ni opravičil.
Frane Šajn
05. 12. 2019 15.36
+8
Za Melany parafraza Prešernove Vrbe!!!.. ni vedela kako se v strup prebrača vse, kar srce si slatkega obeta; ji ne bila bi vera v sebe vzeta, bi ne bila viharjev notranjih igrača! Zvesto srce in z delovno ročico za doto, ki je nima miljonarka , dobila bi izvoljenga Slovenca; mi mirno plavala bi moja barka ; pred ognjem dom , pred točo mi pšenico bi bližnji sosed varoval sv. Florjan!!! Tako bi se ob tebi zjokal Prešeren!
Malinha
05. 12. 2019 16.01
+7
Malo si zgrešil. Zjokal bi France nad dušo se , ki tega bi bila zaslužna; iz srca hvaležna bi mu nazaj skrivno pisemce poslala, iz katerega razbral bi, kak' njej ob pisanju duša je plakala. Ampak, Melančko zajel potrošništva tok je deroč, kdor v njej dušo še prepozna, pred resnico z očmi je spretno izmikajoč.
ivan.z Doba
05. 12. 2019 20.16
+4
Sv.Marko in ne Florijan. "bi bližnji sosed vaorval, svet Marka."
pravisprehajalec
05. 12. 2019 21.38
-3
@Miško, France se nima kaj zjokati nad Melanijino dušo, saj je sam začel kot nemški pesnik. Saj veš, večja naklada, več trga, več d'narja. Ko je zavozil, je postal slovenski pesnik. Pa bil tudi razočaran. Nč d'narja.
Frane Šajn
05. 12. 2019 15.23
+1
Bogata family ampak sreče in topline pa v njej ni!
jesen?ica
05. 12. 2019 15.40
+11
Ne vem če si je Melanija glih dobr zbrala, se mi zdi nesrečna
DeBill
05. 12. 2019 15.06
-1
Klemen je čisto fejst fant, lepo govori Slovensko, ima lepo mamo in hodi v dobre šole, pa še inteligenten je. Una demokratska razpočnica pa ne ve, kje je meja med privat in službeno. Ko so se vtikali v obamine hčere je bil cel rompompom. Zakaj, ker so bile otroci ali zaradi drugega. Zakaj bi bila sedaj pravila drugačna. A ker Klemen ni črn?
Frane Šajn
05. 12. 2019 15.21
+11
Ja Debill šifra ti res ustreza, tu ni kaj tu sm si lahko enotni kako šifra odraža lastnika , ki se za njo skriva. O ti klečeplazništvo ubogo ti!
tovarišinajuriš
05. 12. 2019 15.03
-7
...po naslovu sodeč - Zgrožena Melania: 'Sina lahko krsti za Barrona, kar pa ne pomeni, da bo baron' - je to izjavila melanika ???
batom@pinkponk.com
05. 12. 2019 15.06
+5
Frane Šajn
05. 12. 2019 15.22
+5
Pa ne more postati modre krvi če je pa po rodu rdeče?Hi,Hi,hiii!
Apostol1
05. 12. 2019 14.49
+4
Trump je eden najbolj pokvarjenih politikov vseh časov in če je ta pravnica uporabila neprimerno ime njegovega sina ni prav nič slabega o sinu mislila , v mislih je imela samo in edino nesprejemljivo obnašanje Trumpa in , da je Melanija tako odreagirala in se postavila v bran sinu je tudi povsem pričakovano in tudi normalno. Čeprav je normalno pa drži kot pribito , da je ime Barron dobil otrok samo iz razloga , češ ti si več vreden kot pa ostali navadni ljudje in tako videz kaže ta familija od nekdaj in seveda tudi za starše od Melanije odkar je postal zet Ameriški predsednik Slovenija ni več dobra , tako kot za Melanijo že dolgo ne več.
tovarišinajuriš
05. 12. 2019 14.53
+0
...trumpl potomec kriminalcev, melanika pa slovenska seljačica,ki se je prodala,zato...kdo je kdo ???
DeBill
05. 12. 2019 14.57
+0
ti res ne veš, kaj je pokvarjeno. Trump je bela vrana med vsemi temi. Bill Cinton ali mr dope dealer iz Arkanzasa, zraven paše Killary in White water pa nekaj agencij za varovanje, pa Madelinka Albright, pa ... Obmolkni raje, da se ne boš osramotil.
Zmaga Ukrajini ...
05. 12. 2019 15.15
+10
DeBill,... eno in isto mantro Trumpeljnovski priliznjenci drgnete do nezavesti in pri tem v bistvu sami sebe prepričujete kako bi bil kdo drug slabši predsednik. V resnici pa neke blazne razlike ni, ker pač predsednik ZDA nima neomejenih pooblastil. Je pa za moje pojme (in za pojme mednarodne politike) zelo pomembno, da je na vrhu svetovne velesile človek, ki se zna obnašati, je razgledan in je vreden spoštovanja. Prav vsega tega pa Trumpu močno primanjkuje, oz. se s tem sploh ne more pohvaliti. Dokaz je tudi včerajšnje norčevanje in odkrito opravljanje nekaterih svetovnih voditeljev, ko so govorili o njemu. Ali si morda lahko predstavljaš, da bi se to zgodilo pred petimi leti? Da bi se takole norca delali in se posmehovali Clintonu ali Obami? Zato bodi raje tiho ti, da se ne boš še naprej smešil. Trumpeljn si je s svojim zakmetenim in nedoraslim načinom vodenja pač sam zaslužil takšno obnašanje, in poučenim ni težko razumeti razlogov za takšno - za mednarodna srečanja nenavadno in "pretresljivo" - nespoštljivost.
Titanium
05. 12. 2019 15.23
+9
DeBill. Končno nekdo z imenom ki je natančen odraz debilnih komentarjev ki jih tukaj berem non stop. Ko bi se vsaj vsi lahko takl podpisali da takoj minusam in preskočim, ne da izgubljal dragocenega časa z branjem.
Frane Šajn
05. 12. 2019 19.38
+4
vokindos
05. 12. 2019 14.34
+6
Iz obupa že delajo take bedarije...
crazy but true
05. 12. 2019 14.49
+0
Ja, vse upe so polozili na "impeachment" pa je ratal Trump se mocnejsi..
DeBill
05. 12. 2019 14.59
+6
ni vojne, ni denarja za demokrate, to boliiii. obamić je dobil nobelovo za neprestanih 8 let vojnega stanja po svetu. množični morilec paše v agendo tajnih sestankov na tajnih mestih in drekanja po vseh in vsepovsodi.
GlasModrosti
05. 12. 2019 14.26
-13
Republikanci so izjavo pravnice vzeli izven konteksta in mislim, je ravnala zelo napak, ko se je zanjo opravičila.
Zmaga Ukrajini ...
05. 12. 2019 14.46
+1
Itak republikanci zagrabijo vsako stvar kot pes kost. Res pa je, da je izbrala neposrečeno primerjavo, saj je v takih primerih vedno pričakovati hudo kritiko in očitke o izkoriščanju otroka na drugi strani. Tudi jaz mislim, da opravičilo ni bilo potrebno, ... lahko bi zgolj omilila svojo izjavo, saj je bila navsezadnje povsem točna.
tovarišinajuriš
05. 12. 2019 14.55
+4
...tipičen primer preusmerjanja pozornosti - iz kriminala na otroka...demagogija na kvadrat...
DeBill
05. 12. 2019 15.00
-4
kaj če bi začeli, kako je bill švercal koko preko mednarodnega letališča, za kar so baje vsi dokazi, samo se jih ne izvaja? demokratom je dovoljeno vse, drugi strani nič. Jasno, saj so demokrati del KKK-ja, če ne veste. Ustanovitelji in podporniki ene lepa rasistične organizacije bi se sedaj rurčili. Yeah, right!
Zmaga Ukrajini ...
05. 12. 2019 15.22
+6
DeBill,..." ... za kar so baje vsi dokazi",.... skratka besede"baje, če, morda, itd., si lahko nekam zatakneš. Zdaj pa si na glavo povezni belo špičasto kapuco in na vrtu zažgi kakšen križ, ali pa (močno priporočam), raje hitro pokliči 🚑, ker je tvoje stanje postalo res urgentno. Na to še zlasti napotuje tvoja izjava, da so demokrati del KKK.
Karantanija
05. 12. 2019 14.18
+42
Barron ne bo baron, ker že sedaj živi kot kralj in bo tako lahko živel do konca svojih dni. Mi je všeč tale umirjen fant, slovenske krvi, ki prav tako kot vsi drugi otroci, ni kriv, da se je rodil bogatašu, kakor tudi drugi otroci tega sveta niso krivi, če so se rodili revnim staršem. Enakosti na tem planetu še dolgo ne bo, morda bo pa prav ta fant, ko odraste, kaj dobrega naredil za ta svet. Niso vsi bogati stiskaški, ampak marsikdo podarja svoj denar tistim, ki potrebujejo pomoč, raznim dobrodelnim organizacijam i.t.d. Verjamem, da ga njegova mati Slovenka tudi vzgaja v takem duhu. Ni prav, da se ga že sedaj, v rosnih letih, omenja v politiki. On nima nič s tem. Želim, da se razvije v dobrega človeka.
crazy but true
05. 12. 2019 14.51
+12
Zaenkrat deluje kot cisto uredu fant, tako da ocitno niso tako zelo falili pri vzgoji..
tovarišinajuriš
05. 12. 2019 14.57
-7
...gremo zbirat zamaške za njega ??? ...za tečaj slovenščine mislim...
Frane Šajn
05. 12. 2019 13.53
-16
OK` Trampy & family go homme , go homme!
Skunk Works
05. 12. 2019 14.09
+12
DeBill
05. 12. 2019 15.01
+0
miselna policija
05. 12. 2019 13.51
+3
bolj nesrečne ženske od melani je težko najti!!edini foto na katerem se nsmehne je ko boža na neki prireditvi nekega otroka!!pa še ta nasmeh je bolj kisel!!
icekpicek
05. 12. 2019 14.03
+8
mislim da si ti bolj nesrečen ko takšne pišeš
crazy but true
05. 12. 2019 14.52
+1
Mogoce pa ji ni vsec vsa ta "pozornost".. tudi meni ne bi bilo vsec ce bi bil obkrozen z mrhovinarji, ki bi cakali na vsak moj korak da me napadejo..
nightifly
05. 12. 2019 13.40
+13
Frane Šajn 05.12.2019, 11:21:52 -4 Hej desničarji okronajte Melanijo za dosmrtno kraljico Slovenske desnice!/////////Frane , skoraj ne bi rekel ,da je ona predstavnica neke desnice . No , ce si jo oni lastijo ,pa se ona vsekakor s tem ne strinja . Glede na to kako so jo v zacetku kandidature Trumpa negativno ´´okronali´´ , tako rumeni angl. tabloidi kot slovenski ,ki so prav tem za placilo dostavili material , si kar mislim ,kako je ona sama navdusena nad njimi . A ni bil to en Pozar , iz Slovenije ,ki je sluzil s tem ? Je on levicar ? Pa tale karikatura Omerza , ki se prodaja najboljsemu ponudniku ? Pa vsi bivsi komunisti ,ki so podn -podna ? Vi zaupate ljudem ,ki obracajo plasc kar naprej in nastavljajo rito najboljsemu ponudniku ? Jaz ne . Ostali pa kakor zelijo .Toda zame niso vredni nic .Se veliko manj kot en dostojen nasprotnik . In takih prodanih dus v Sloveniji mrgoli .----zal . Zato se tudi nic ne premakne c.Vsi vemo ,da smo Slovenci ,ce bi bili vsi dostojni , sposobni poseci zelo visiko , ce le ne bi v vsaki stvari videli samo priloznost zasluziti ,oz, se bolje ,pobrati samo drobtinice -na crno , velike stvari ,ki gradijo neko zdravo druzbo pa pustiti in prepustiti drugim .
Frane Šajn
05. 12. 2019 13.50
-4
Moj komentar beri med vrsticami v kontekstu desnih nabijanj!
DeBill
05. 12. 2019 15.02
+0
pametnjakovič ki ne prepozna, da so levi v zda atali krepko bolj desni kot desni. trenutno je so levica republikanci.
tamiflu
05. 12. 2019 13.26
+31
pri nas imamo tudi nekega plemenitega,pa je vse prej kot to..
Intimnanega3
05. 12. 2019 13.22
-1
a kr tko si lohk baron al kaj?