Tujina

Zimbabve: V hudi nesreči avtobusov umrlo 47 ljudi

Rusape, 08. 11. 2018 07.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Zimbabveju, na cesti med glavnim mestom Harare in mestom Rusape na vzhodu države se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta trčila avtobusa. Pri tem je umrlo 47 ljudi.

"Potrdim lahko, da je v prometni nesreči, ki se je zgodila na cesti Harare-Mutare, umrlo 47 ljudi," je povedal tiskovni predstavnik policije Paul Nyathi.

Državni časopis Herald je na Twitterju zapisal, da so fotografije s kraja dogodka preveč nazorne za objavo. Časopis je še zapisal, da je v mrtvašnici lokalne bolnišnice v Rusapu zmanjkalo prostora, zato so morali za pomoč zaprositi zasebne pogrebne zavode, ki so spravili nekaj trupel, piše Guardian.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V Zimbabveju so prometne nesreče pogoste, ceste pa slabe in luknjaste zaradi dolgoletnega zanemarjanja in nezadostnega financiranja. Na avtocesti, kjer se je zgodila tokratna prometna nesreča, so sicer nedavno obnovili vozišče.

Prometne nesreče v Zimbabveju so pogoste.
Prometne nesreče v Zimbabveju so pogoste. FOTO: AP

Lani junija je v nesreči avtobusa na avtocesti, ki vodi proti sosednji Zambiji, umrlo 43 ljudi.

Namestnik ministra za promet Fortune Chasi je dejal, da bo vlada poskusila sprejeti ukrepe, s katerimi bi omejila žrtve prometnih nesreč v državi. "Gre za popolnoma nepotrebno izgubo človeških življenj. Ta dogodek bi moral biti zadnji, preden sprejmejo stroge ukrepe," je tvitnil Chasi in obljubil preiskavo javnih prevoznikov in vozil.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
08. 11. 2018 16.15
Naslov pa kot da gre za več avtobusov, ne le dva.
24NPCur
08. 11. 2018 09.29
+0
Zalostna novica, ampak kaj ima to s slovenijo?