Tujina

Žrtve koktajlov umrle na zabavi, prirejeni zaradi finančnih težav

Džakarta, 06. 02. 1998 08.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na zabavi, namenjeni lajšanju tegob zaradi slabega finančnega položaja, je pet moških umrlo, ker so pili koktajle. Smrtonosni koktajli so namreč vsebovali tri - še zdaleč ne nedolžne - bistvene sestavine: alkohol, zdravila na recept in sredstva za odganjanje mrčesa. Predstavniki policije v Kendalu, približno 400 kilometrov vzhodno od Džakarte, so povedali, da so moške po zaužitju pijače prepeljali v bolnišnico, vendar je bilo za pomoč prepozno. Časnik Jakarta Post poroča, da so bili zastrupljeni moški brezposelni ter stari od 30 do 42 let. Vse kaže, da so med seboj tekmovali, kdo bo spil večjo količino pijače. Po besedah načelnika lokalne policije so se možje sešli, da bi pozabili na svoje denarne težave, rastoče cene in brezposelnost, katerih vzrok je huda gospodarska kriza v Indoneziji.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.