Tujina

Zveza NATO napovedala napotitev 8000 vojakov v Albanijo

Bruselj, 08. 04. 1999 19.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, 17:52
Komentarji
0

Zveza NATO je tik pred tem, da v Albanijo pošlje 8000 vojakov. Ti naj bi sodelovali pri pomoči za begunce s Kosova, je danes v Bruslju dejal tiskovni predstavnik zveze NATO Jamie Shea.

Vojaki naj bi zagotavljali varnost pri prevozu človekoljubne pomoči na sever Albanije in pomagali graditi begunska taborišča. Tako naj bi s svojo navzočnostjo zagotavljali varnost na območju, kjer sicer deluje več nenadzorovanih oboroženih skupin. V prihodnjih dneh naj bi v Albaniji ustanovili tudi sedež vojaškega poveljstva zveze NATO.

V pripravah na misijo bo sodelovalo skupno 14 držav. Že sedaj je po besedah Shee odprt zračni most zveze NATO med Tirano in begunskimi centri pri Kukesu na severu Albanije.

Jamie Shea je tudi sporočil, da so po podatkih zavezništva srbske sile v zadnjih 24 urah upočasnile svoje aktivnosti. Kot možna razloga je navedel pomanjkanje goriva, s katerim se soočajo srbske oborožene sile, pa tudi njihovo morebitno željo po zaščiti pred napadi zveze NATO. Shea je dodal, da srbska vojska z napadi nadaljuje, tako da so spopadi včeraj potekali na območju Podujeva.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.