Tujina

Zveza NATO še ni odgovorila na ponudbo Beograda

Bruselj, 06. 04. 1999 19.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, 17:43
Komentarji
0

Zveza NATO še ni uradno odgovorila na ponudbo Beograda po premirju na Kosovu, ki naj bi začelo veljati nocoj ob osmih. Nek predstavnik zavezništva je dejal, da mora sprva svet povezave preučiti ponujeno.

Pri tem je sicer opozoril, da so zahteve Severnoatlantske zveze, ki so pogoj za ustavitev vojaškega posredovanja proti ZR Jugoslaviji, jasne: jugoslovanske sile morajo ustaviti nasilje na Kosovu, se umakniti s pokrajine, omogočiti vračanje beguncev in pristati na politično rešitev krize na podlagi sporazuma, ki ga je kosovskim Albancem in Beogradu na pogajanjih v Rambouilletu ponudila mednarodna skupnost. NATO tudi vztraja, da morajo varnost beguncem pri vračanju nuditi sile, ki jih bo vodilo zavezništvo.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.