Tujina

Zveza NATO želi Kosovo ločiti od ZRJ, meni Ivanov

Moskva, 06. 04. 1999 18.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, 17:12
Komentarji
0

Ruski zunanji minister Igor Ivanov je na novinarski konferenci v Moskvi, posvečeni jugoslovanski krizi, menil, da želi zveza NATO z napotitvijo kopenskih sil na Kosovo ločiti pokrajino od ZRJ in ob pomoči oklepnih vozil v pokrajini vzpostaviti začasno kosovsko vlado pod vodstvom OVK.

Ivanov je dodal, da po Kosovu enaka usoda čaka tudi Črno goro in Vojvodino. Ruski zunanji minister je ob tem poudaril, da se Rusija ne bo vpletala v vojaških konflikt v ZRJ, da pa pripravlja vrsto pobud, s katerimi želi krizo preusmeriti v smer političnega reševanja. Ivanov je izrazil še stališče, da bi morali kosovski Albanci ostati na območju in da je ob nujni pomoči glavni problem zagotovitev njihove vrnitve na domove. Prav zato Moskva poziva zvezo NATO k prekinitvi napadov, Beograd pa, da kosovskim beguncem zagotovi vrnitev na domove in spoštovanje njihovih pravic, je dejal Ivanov.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.