Tujina

Zveza NATO znova izključuje pošiljanje kopenskih enot na Kosovo v bojnih razmerah

Bruselj, 04. 04. 1999 18.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, 16:07
Komentarji
0

Zveza NATO je danes znova izključila pošiljanje kopenskih enot na Kosovu v bojnih razmerah. Tiskovni predstavnik zavezništva Jamie Shea je poudaril, da zveza NATO ni sprejela nobene politične odločitve, ki bi takšno stališče spremenila.

Zavezniški vojaki bodo pripravljeni ščititi begunce pri vračanju na Kosovo, vendar pa mora biti za takšno misijo najprej vzpostavljeno premirje, je izjavil. Pri tem je ocenil, da so za zdaj možnosti za spremembo stališča ''majhne ali jih sploh ni''.

Na zvezi NATO so tudi poudarili, da se cilji zavezniške operacije v ZR Jugoslaviji niso spremenili. Zavezništvo še naprej vztraja pri prenehanju nasilja nad civilnim prebivalstvom, vzpostavitvi demokratičnih razmer na Kosovu za vse etnične skupnosti, pri vrnitvi vseh beguncev ter pri trajni politični rešitvi kosovskega vprašanja, je izjavil Shea. Podlaga za rešitev krize še naprej ostaja sporazum, ki ga je stranema v podpis na pogajanjih v Rambouilletu ponudila mednarodna skupnost, je dodal.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.