Tujina

11 let na begu: ujeli spolnega prestopnika

Ottawa, 25. 06. 2024 22.25 | Posodobljeno pred 22 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Kanadi so aretirali moškega, ki je bil v ameriški Arizoni obsojen spolnih prestopkov, a se odločil za beg - in se več kot desetletje uspešno skrival pred oblastmi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kanadska policija je potrdila, da je v petek aretirala Roberta Andrewa Landa v Carbonearju. Kot so pojasnili,  je Land v Združenih državah iskan zaradi kršitve pogojev pogojne kazni v zvezi z njegovo obsodbo za spolne zločine, v katere je bila vpletena mladoletna oseba.

Na begu je bil od leta 2013, podrobnosti aretacije pa niso znane, saj pristojni vztrajajo, da ne razpravljajo o izročitvah ali deportacijah, dokler postopki niso zaključeni.

Land se danes na kratko pojavil na deželnem sodišču v Harbour Grace, kjer je povedal, da se namerava zastopati sam.

Land je bil leta 2004 obtožen vrste spolnih kaznivih dejanj. Leto kasneje je priznal krivdo za dve obtožbi neprimernega spolnega kontakta z mladoletno osebo in eno točko spolne zlorabe. Pol ducata drugih obtožb je bilo zavrnjenih kot del dogovora o priznanju krivde.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.