Tujina

21-letni Aleksa izginil istočasno kot Matej, našli so ga po 42 dneh iskanja

Beograd, 10. 02. 2022 11.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Srbski mediji so vzporedno z izginotjem Splitčana Mateja Periša spremljali tudi zgodbo Alekse Stankovića, ki je izginil ob približno istem času. Po 42 dneh so 21-letnika našli živega in zdravega v nekem stanovanju v Beogradu. Čeprav je Aleksa od doma odšel sam, je primer obudil upanje Matejevi družini.

Aleksa Stanković, mladenič iz Kruševca, je izginil 28. decembra lani. Signal njegovega telefona so zadnjič zaznali v Beogradu, nato se je za njim izgubila vsaka sled. Vse od tedaj ga je iskala policija. Ker je s seboj odnesel vse dokumente, spričevala in diplome, je njegova mama sumila, da je kot računalniški strokovnjak dobil ponudbo za delo v tujini.

"Aleksa ni imel prijateljev, niti se ni z nikomer družil. Ni hodil ven v lokale in diskoteke, po cele dneve je igral računalniške igrice in tam spoznaval ljudi. Imel je samo virtualne prijatelje, veliko se je pogovarjal z njimi, a nikogar ni posebej omenjal. Sklepam, da je dobil kakšno poslovno ponudbo in zato odšel. Tako ali tako si je vedno želel oditi iz države," je pred časom povedala njegova mama Olja

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Policija je zdaj v izjavi za javnost potrdila, da so v Beogradu našli Alekso, čigar izginotje je bilo Policijski upravi v Kruševcu prijavljeno 28. decembra. "Intenzivna preiskava zaposlenih na PU Kruševac in PU Beograd je privedla do tega, da smo mladeniča izsledili v nekem stanovanju na Vračaru. Njegovo zdravstveno stanje je dobro in stabilno."

Po pisanju Nove.rs je Aleksa policiji povedal, da je od doma odšel prostovoljno in pod nobeno prisilo. Kot poročajo srbski mediji, je živel v stanovanju, ki ga je najel, načrtoval pa je, da bo odšel v Kanado. V tem času ni komuniciral z nikomer. 

Nenad Periš, oče pogrešanega Mateja, je na informacijo, da so Alekso našli živega, reagiral zelo čustveno. "Hvala bogu, da so našli otroka! Naj proslavljajo in do konca življenja živijo objeti v ljubezen in zdravje!" je skozi solze dejal za Telegraf.rs. 

Kot je znano, njegovega sina Mateja po 40 dneh iskanja še vedno niso našli. Novica o Aleksi je tako družini Periš vlila novo upanje.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja