Tujina

V Braziliji pred očmi štiriletnega sina in žene ustrelili 43-letnega Slovenca

Sao Paulo, 09. 01. 2024 19.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.V., N.L.
Komentarji
0

V obalnem mestu Santos, v bližini Sao Paola v Braziliji, so na ulici ustrelili 43-letnega Slovenca. Poleg sta bila še njegova žena in štiriletni sin. Po navedbah brazilskih medijev je Slovenec v brazilskem mestu delal kot mizar, njegovi sosedje pa so dejali, da je bil zadržan in tih.

Kot je razvidno s posnetka varnostnih kamer, ki ga je objavili brazilski mediji G1, se je 43-letnik s kolesom pripeljal na pločnik pred hišo. Sestopil je s kolesa, na katerem je v otroškem sedežu sedel njegov sin, poleg je bila na svojem kolesu še žena 43-letnika. Do njih izza avtomobila, ki je bil parkiran na drugi strani ceste, priteče moški, in 43-letnika ustreli. Moški pade na tla, kolo z otrokom pa se prevrne. Strelec takoj po dogodku steče po ulici. Sodeč po datumu, izpisanemu na vrhu posnetka varnostne kamere, se je dogodek zgodil v ponedeljek, nekaj po 19. uri. 

Kot piše brazilski medij Metropoles, naj bi Slovenca sicer odpeljali na nadaljnje zdravljenje z rešilcem vendar je podlegel poškodbam še preden je prispel v bolnišnico. 

Posnetek nadzorne kamere
Posnetek nadzorne kamere FOTO: G1

Slovenec in njegova žena sta skupaj s sinom živela v trinadstropni stavbi na ulici Rua Sao Jose v soseski Embare, 43-letnik pa je po poročanju brazilskega portala G1 delal kot mizar.

Po policijskih poročilih, ki jih povzema G1, je storilec žrtev ustrelil vsaj šestkrat, vendar uradnih informacij o tem še ni. Zaenkrat tudi ni podatkov o zdravstvenem stanju otroka, ki je ob umoru očeta padel s kolesa.

Obrnili smo se tudi na Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve RS, s katerega so sporočili, da na osnovi doslej zbranih informacij ne morejo potrditi, da gre za slovenskega državljana, saj osebe s podatki, ki jih je navedla brazilska policija, ni v evidenci državljanov Republike Slovenije.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3