Gospodarstvo

Aeroflot znova vzpostavil letalsko povezavo med Ljubljano in Moskvo

Brnik, 12. 02. 2021 11.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi pandemije covida-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu, so sporočili iz Fraporta Slovenija.

Ruski prevoznik je bil pred pandemijo med prevozniki, ki so na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana leteli najpogosteje. Do 17. marca lani, ko je slovenska vlada z namenom zajezitve širjenja novega koronavirusa v Sloveniji začasno prepovedala opravljanje zračnih prevozov, je Aeroflot na redni liniji v Moskvo letel dvakrat dnevno.

Danes pa se na ljubljansko letališče vrača po dolgem času. Sprva bo Ljubljano in Moskvo povezoval enkrat tedensko, in sicer ob petkih. Ob izboljšanih epidemioloških razmerah v evropskem prostoru in sproščanju omejitev pri prehajanju meja med državama napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem letalskem voznem redu, ki bo v veljavo stopil 28. marca.

Ruski prevoznik se na ljubljansko letališče vrača po dolgem času.
Ruski prevoznik se na ljubljansko letališče vrača po dolgem času. FOTO: AP

"Aeroflot je zaupanja vreden partner, ki je na ljubljanskem letališču kontinuirano povečeval obseg letenja in število prepeljanih potnikov. V Fraportu Slovenija se nadejamo nadaljnjega rastočega sodelovanja s prevoznikom, povezavi pa pripisujemo velik potencial v smislu zbliževanja slovenskega in ruskega trga pri blagovni in turistični menjavi," so poudarili upravljavci ljubljanskega letališča.

Aeroflot se pridružuje trem rednim prevoznikom

Potnikom priporočajo, da se pred načrtovanjem potovanja v Rusijo pozanimajo o veljavnih omejitvah pri prehajanju meje. Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj.

Aeroflot se pridružuje trem rednim prevoznikom, ki trenutno omogočajo povezave z ljubljanskega letališča. To so Lufthansa v Frankfurt, Air Serbia v Beograd in Turkish Airlines v Istanbul. V Fraportu Slovenija upajo, da bodo epidemiološke razmere čim prej omogočile, da se vrnejo še drugi letalski prevozniki.

Po trenutno razpoložljivih informacijah v poletnem voznem redu rezervacijo letov že omogočajo Wizz Air v Bruselj, Transavia v Amsterdam, Air France v Pariz, easyJet v London, LOT Polish Airlines v Varšavo, Swiss International Airlines v Zürich, Lufthansa v München, Brussels Airlines v Bruselj, British Airways v London, Finnair v Helsinke, SunExpress v Antalyo in El Al v Tel Aviv.

Ob ugodnih razmerah za ponovno oživitev počitniškega turizma se na ljubljanskem letališču nadejajo, da bo v večjem obsegu kot preteklo poletno sezono stekel tudi čarterski promet.

Koronavirus pasica november
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Butalec8
12. 02. 2021 18.39
+7
V Moskvo leti komplet euro desnica po kredite pa sestanke , informiraj se malo
Butalec8
12. 02. 2021 18.39
+8
nikhrast
12. 02. 2021 16.58
-11
Rusi so kapitalisti, ne vem zakaj bi tja laufala slovenska levica. Letala bodo pa laufala prazna, pa kdo plačuje vse to, spet skorumpiran kapitalizen.
Veles_zaš?itnik
12. 02. 2021 17.15
+11
Hrast,..., koliko si ti obremenjen z Rusi,..., da je to že bolestno. Aeroflot je vzpostavil letalsko linijo med Moskvo in Ljubljano, ker misli, da bo linija profitabilna. Non-stop vpiješ o kapitalizmu, o trgu, itd. Potem pa ti gre v nos vzpostavitev letalske linije. Kaj mogoče ne obstaja nikakršen polet na liniji tvojega Toronta in Moskve ali pa Montreala in Moskve (in še katerega drugega ruskega mesta). Da se greš obremenjevat kam vse leti Aeroflot in katerakoli druga ruska (in druga letalska družba) pa oprosti, meni deluje, da ti nekatere stvari niso najbolj jasne. In za tvojo informacijo, veliko slovenskih družb deluje na ruskem trgu, kakor tudi je v Sloveniji ruski kapital (Slovenska industrija jekla),..., za nakup OMV-jev bencinskih servisov se zanima tudi Lukoil,....
nikhrast
12. 02. 2021 20.12
-8
Nisem obremenjen z Rusi, samo vidim moje sorodnike in prijatelje, to so Poljaki, Ukrajinci, Slovaki.., kako sovražijo Ruse, ne vem če bi tu kdo imel lepo besedo do Rusov. V slovenskih forumih pa polno podpore Rusom čeprav nimamo nič skupnegaz njimi. Včasih se mi Rusi prav smilijo kako jih folk ponižuje.
wolfterier
12. 02. 2021 16.37
+3
Kulovci so že rezervirali nepovratno karto za v torek,nje !!!
Rde?a barva
12. 02. 2021 13.44
+2
Super, grem v Moskvo si ogledat mavzolej tovariša Lenina.
borjac
12. 02. 2021 12.18
+1
Le kako si drznejo ti Rusi prileteti v državo kjer je PV Janša, največji borec proti komunizmu.
casinio
12. 02. 2021 11.51
+2
Kak carji so tile iz aeroflota, letim iz Moske v Bangkok od vseh sedežev na latalu, so samo štirje monitorji delal, dober, da je bilo prazno letalo, da sem se lahko presedel, drgac pa let super, aja, pa alkohola ne strežejo
Skdesni
12. 02. 2021 12.57
-1
Doctore111
12. 02. 2021 11.48
+0
super, Fajonova in Erjavec morata takoj nazaj v jedrno Evropo, k Putinu
Skdesni
12. 02. 2021 11.44
-4
Kahl že leti k Sergeju Lavrovu na posvet.
nivampomo?i
12. 02. 2021 11.43
-2
In kje bodo dobili papico ko stanje potnikov na letalu ne bo štimalo in jih bo več.
nivampomo?i
12. 02. 2021 14.19
+1