12°C

Američanu, ki zanika obstoj koronavirusa: Oprosti, sonček, napačen kraj!

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
Kaya Kamenarič /
KOMENTARJI
203
Poslanec novozelandskega parlamenta Winston Peters je na predvolilnem dogodku prekinil vprašanje Američana, ki je zanikal obstoj koronavirusa. "Oprosti, sonček, napačen kraj," mu je dejal.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

V sredo je Petersu na predvolilnem dogodku v Turangi vprašanje z dvomi o obstoju koronavirusa zastavil moški z izrazitim ameriškim naglasom. Moški je vstal in rekel:"Kje so vaši dokazi, da virus, ki povzroča bolezen, obstaja?" Namestnik premierke ga je, še preden je moški lahko dobro dokončal stavek, prekinil in mu zabičal, naj se usede. 

Potem mu je odvrnil: "Imamo nekoga, ki se je očitno izobraževal v Ameriki. V ZDA je umrlo 220.000 ljudi, do danes je tam zabeleženih osem milijonov primerov. V Indiji poročajo o 79.000 primerih okužb na dan in potem se tu znajde nekdo, ki vstane in reče: 'Zemlja je ravna'."

"Oprosti, sonček, napačen kraj,"je dodal. 

Pred ostrim odzivom, ki smo ga lahko videli na posnetku, naj bi se Američan predstavil in trdil, da ima več diplom na področju znanosti. Potem se je osredotočil na zakon ob odzivu na covid-19. Toda Peters ga je že takrat prekinil in mu rekel: "Gospod, če ste tako bistri z vsemi temi diplomami, bi lahko vedeli, kaj so vprašanja. Začnite jih zastavljati," poroča Newsweek.