Tujina

Biden prevzel vodstvo tudi v Pensilvaniji, v Georgii bodo ponovno šteli

Washington, 06. 11. 2020 06.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 10 min
Avtor
Maruša Slana, Urša Vrečar, STA
Komentarji
2071

Bitka za Belo hišo se nadaljuje, prav tako preštevanje glasovnic – in kot kaže, bo resnično štela prav vsaka. Izid med Trumpom in Bidnom je namreč v več ključnih državah izjemno tesen. Zmaga se sicer nasmiha demokratu, ki je vodstvo prevzel tudi v ključni Pensilvaniji. Brez elektorskih glasov te zvezne države Trump poti do zmage nima. Dokončnih izidov sicer niso oznanili še v petih zveznih državah – Aljaski, Arizoni, Georgii, Nevadi in Severni Karolini. V Georgii bodo vse glasovnice znova prešteli, saj je razlika med kandidatoma tako majhna.

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: Biden na pragu Bele hiše
    03:57
    Iz 24UR ZVEČER: Biden na pragu Bele hiše
  • Iz 24UR: Razburljive ameriške volitve
    01:53
    Iz 24UR: Razburljive ameriške volitve
  • Iz 24UR: Bitka za Belo hišo
    03:08
    Iz 24UR: Bitka za Belo hišo
  • Iz 24UR: Kako blizu smo razglasitvi predsednika?
    01:20
    Iz 24UR: Kako blizu smo razglasitvi predsednika?
  • Iz SVETA: Dolgotrajno štetje glasov
    02:56
    Iz SVETA: Dolgotrajno štetje glasov
  • Podporniki Trumpa protestirajo v Las Vegasu in Phoenixu
    00:49
    Podporniki Trumpa protestirajo v Las Vegasu in Phoenixu

Štela bo vsaka glasovnica, še posebej v ključnih zveznih državah oziroma t. i. battleground states. Bitka med republikancem Donaldom Trumpom in demokratom Joejem Bidnom še ni končana, je pa ta vse bližje zmagi in poti v Belo hišo. 

Trump ima po projekcijah CNN trenutno 213 elektorskih glasov, Biden pa 253. Kdo bo osvojil elektorske glasove, pa še vedno ni jasno v ključnih Aljaski, Arizoni, Georgii, Nevadi, Severni Karolini in Pensilvaniji – glasovnice v teh državah še preštevajo, kandidata sta si izjemno blizu. 

Ključnega pomena na Bidnovi poti do 270 elektorskih glasov je bila že osvojitev Wisconsina in Michigana – obe državi je pred štirimi leti osvojil Trump. V Georgii je Biden presenetljivo prevzel prednost, so pa že napovedali ponovno štetje vseh glasovnic. Svojo prednost je nekoliko povečal v Nevadi, medtem ko mu prednost kopni v Arizoni. Tu se bo štetje zavleklo tudi čez konec tedna, prešteti morajo še 250.000 glasovnic. 

Trumpu trenutno bolje kaže v Severni Karolini in na Aljaski. Prav tako se mu obeta en elektorski glas v državi Maine. 

 – Georgia (preštetih 99 % glasov): Biden v vodstvu za 1616 glasov

 – Pensilvanija (preštetih 96 % glasov): Biden v vodstvu za 13.641 glasov 

 – Nevada (preštetih 92 % glasov): Biden v vodstvu za 20.137 glasov 

 – Arizona (preštetih 93 % glasov): Biden v vodstvu za 39.769 glasov

 - Severna Karolina  (preštetih 95 % glasov): Trump v vodstvu za 76.737 glasov

Vodstvo v Pensilvaniji prevzel Biden 

Prav Pensilvanija je z 20 elektorskimi glasovi temeljnega pomena za Trumpa – brez nje namreč poti do zmage nima. Poleg tega mora za zmago osvojiti še vsaj tri preostale zvezne države. 

Na drugi strani pa Bidna 20 elektorskih glasov že pripelje čez skupno 270 oziroma do končne zmage na volitvah. A tudi brez Pensilvanije ima več poti do Bele hiše, zmagati mora v dveh od ključnih držav – Arizoni, Nevadi in Georgii. Trenutno vodi v vseh treh. 

V Pensilvaniji je, tako kot v številnih drugih ključnih državah, po zaprtju volišč sprva kazalo bolje Trumpu, a več kot je bilo preštetih glasovnic (predvsem tistih po pošti), bolj je kopnela Trumpova prednost. Demokratski volivci so namreč predvsem zaradi pandemije v večjem številu kot do zdaj volili po pošti, republikanci pa so se odpravili na volišča na volilni dan.

Biden je prevzel vodstvo v Pensilvaniji, v modro pa je prvič po letu 1992 obarval Georgio. Osvojil je tudi Wisconsin in Michigan – obe državi je pred 4 leti osvojil Trump. 

V Pensilvaniji je po preštetih 96 odstotkih glasov vodstvo prevzel Biden – a vodi le za nekaj tisoč glasov. Rezultat je tako še vedno izjemno tesen. 

Bidnov prevzem prednosti lahko pripišemo predvsem dejstvu, da zadnje glasovnice, ki jih trenutno preštevajo, prihajajo predvsem iz večjih mest, kot sta Philadelphia in Pittsburgh, ti pa so pretežno demokratski. Zgolj v Philadelphii je Biden osvojil okoli 80 odstotkov glasov. V izjavi za javnost je župan Philadelphije, Jim Kenney, dejal: "Čeprav nekateri, vključno s predsednikom, še naprej postavljajo neutemeljene trditve o prevari - za kar niso predložili niti enega dokaza, je to kar vidimo v Philadelphii čista in popolna demokracija."  

V Philadelphii policija po zadnjih podatkih preiskuje načrtovanje napada na volilni center, v katerem preštevajo še zadnje glasove. Šlo naj bi za manjšo skupino ljudi, ki se je pripeljala iz zvezne države Virginija. Policija jim je že zasegla orožje, najmanj eno osebo pa so aretirali. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

V Georgii ponovno štetje glasovnic 

Bitka se je presenetljivo zaostrila v Georgii, tradicionalno republikanski državi, kjer je Biden prevzel vodstvo za 1587 glasov. Državni sekretar Georgie Brad Raffensperger je potrdil, da bodo v tej zvezni državi ponovno prešteli glasove. Kar pa ni nepričakovano glede na izjemno tesen rezultat. Pri tem je Raffensperger obljubil popolno transparentnost med ponovnim štetjem. Nepreštetih ostaja le še 4169  glasovnic. 

Dodal je, da je razlika med obema kandidatoma "manjša od večje srednje šole". Zakon v Georgii sicer predvideva ponovno štetje glasov, če je med kandidatoma manj kot 0,5 odstotka razlike. "Končni rezultat bo imel ogromne posledice za celotno državo." 

Sodnik je sicer v Georgii že zavrgel tožbo, ki so jo vložili republikanci, saj so želeli preprečiti "nezakonito štetje glasovnic, ki so prispele po volitvah". 

Kot poroča The New York Times, so demokrati v Georgii nazadnje zmagali leta 1992. Trump je leta 2016 v tej zvezni državi Hillary Clinton premagal za več kot 200.000 glasov. A v tradicionalno 'rdeči' državi se sestava volivcev v zadnjih letih spreminja. Bidnov uspeh je mogoče pripisati pretežno demokratskim volivcem v večjih mestih, kot sta Atlanta in Savannah. Tudi v predmestjih se vedno bolj nagibajo na 'modro' politično stran. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Štetje glasov v Nevadi poskrbelo za primerjave z lenivci 

Nevada, ena od ključnih držav, je do sedaj preštela 91 odstotkov glasovnic. Bidnova prednost se je danes nekoliko povečala, Trumpa vodi za 22.076 glasov. 

Republikanci so že vložili tožbo proti državi, češ da je 10.000 glasov prišlo od ljudi, ki ne živijo več v Nevadi, a je sodnik prvo sodbo že zavrnil. Jasnejši rezultat pričakujejo do vikenda, saj morajo pregledati še vse glasove, ki so bili poslani po pošti in so prispeli pozno, a so bili oddani do 3. novembra.

Po spletu so se kmalu po predsedniških volitvah v ZDA začeli norčevati iz domnevno počasnega štetja glasovnic v Nevadi. Eden glavnih simbolov je postal lenivec, ki je znan po svojih počasnih gibih. Številni so izpostavili tudi, da v Nevadi očitno še naprej raje zapravljajo čas za igranje iger na srečo in pitje, kot da bi šteli glasovnice.

Številni so svoje občutke tudi ubesedili. "Opazovati Nevado, ko skuša prešteti glasovnice, je, kot da bi opazovala svojo mamo, ki skuša nekaj poiskati na Googlu," je dejala ena od uporabnic Twitterja. "Nevada je tisti prijatelj, ki pravi, da je na poti, ampak v resnici še vedno poležava, ovit v brisačo," je tvitnila druga.

Pristojne oblasti v Nevadi sicer pojasnjujejo, da proces štetja glasovnic poteka s pričakovano hitrostjo. Med drugim to določa zakonodaja, saj še do 10. novembra sprejemajo glasove po pošti, ki so bili oddani pravočasno do 3. novembra. Obenem pa proces traja dlje tudi zato, ker se lahko volivci v Nevadi registrirajo še na dan volitev in hkrati oddajo svoj glas.

Donald Trump verjame, da mu demokrati skušajo ukrasti volitve.
Donald Trump verjame, da mu demokrati skušajo ukrasti volitve. FOTO: AP

Trump napoveduje nadaljevanje pravnega boja

Iz Trumpove kampanje so v izjavi za javnost sporočili, da bodo izpodbijali rezultate volitev, vse projekcije, ki zmago napovedujejo Bidnu, pa so označili za lažne, predsedniška tekma pa da še zdaleč ni končana. "Volitve še niso končane. Lažne projekcije Bidna kot zmagovalca temeljijo na rezultatih v štirih državah, ki še niso končni," so zapisali v izjavi. Jasno je torej, da Trump nima namena priznati poraza. 

Trump je kasneje v sporočilu za javnost, ki ga je izdala njegova kampanja, pozval k "popolni transparentnosti" štetja glasovnic. "Že od začetka pravimo, da moramo prešteti vse zakonite glasove ter da se ne sme šteti nobenih nezakonitih glasov". "Nadaljevali bomo ta proces v vsaki točki zakona, da bi zagotovili, da bodo imeli Američani zaupanje v našo vlado," je zapisal. "Nikoli se ne bom nehal boriti za vas in naš narod."

Pri tem je potrebno poudariti, da "štetje vseh legalnih glasovnic" ni cilj, h kateremu je Trump pozival v zadnjih dneh. Zgolj včeraj je tvitnil "Ustavite štetje", pri tem pa ni nakazal na nikakršno razliko med legalnimi in nelegalnimi glasovnicami. Glasovnice, ki se v ključnih državah trenutno preštevajo so veljavne glasovnice, letos se je močno povečalo število ljudi, ki so glasovali po pošti, vsaka zvezna država pa ima svoja pravila glede tovrstnega glasovanja, do kdaj mora glasovnica prispeti. 

H koncu preštevanja glasovnic poziva še skorajda od zaprtja volišč, vseskozi pa trdi, da mu pokušajo demokrati ukrasti zmago. Dokazov za nepravilnosti ali prevare na volitvah ni navedel. 

Njegova kampanja je v ključnih državah vložila že nekaj tožb, a pri tem v nobenem primeru niso ponudili kakršnegakoli dokaza o nepravilnostih oziroma da se preštevajo neveljavne glasovnice. Volilni uradniki vseskozi ponavljajo tudi, da nepravilnosti niso opazili. 

Bidnova kampanja: Trumpa lahko pospremimo iz Bele hiše 

V odgovor na Trumpovo napoved izpodbijanja rezultatov je Bidnova kampanja sporočila, da lahko "kršitelje posesti posesti pospremijo iz Bele hiše". 

Danes ponoči bo Biden, skupaj z podpredsedniško kandidatko Kamalo Harris, nagovoril Američane. 

Predsednica predstavniškega doma Nancy Pelosi je na novinarski konferenci Bidna že poimenovala za novoizvoljenega predsednika in dejala, da je jasno, da je zmagovalec volitev. 

Dodala je še, da so vedeli, da bo Trump povzročal težave, ko bodo rezultati znani in ga obtožila, da poskuša "uničiti verodostojnost volitev". 

Trump je že kmalu po zaprtju volišč zahteval konec preštevanja glasovnic. Trdi, da mu pokušajo demokrati ukrasti zmago, in napovedal nadaljevanje tožb. Dokazov za nepravilnosti ali prevare na volitvah ni navedel. 

"Ne smemo dovoliti, da bi kdorkoli utišal naše volivce ali proizvedel rezultate. Naše številke so se skrivaj čudežno zmanjševale. Skušajo potvoriti volitve in tega ne smemo dovoliti," je dejal Trump, ki se od volilne noči razen prek Twitterja ni oglasil.

Ponovil je svoje znane obtožbe, da so določena mesta, ki jih vodijo demokrati, skorumpirana, volilne delavce, ki so prostovoljci in jim večinoma tega ni treba delati, pa je obtožil, da ponarejajo glasove ali preštevajo nezakonite glasove. Poleg tega je nizal obtožbe na račun osrednjih medijev, milijarderjev in velikih tehnoloških podjetij, češ da so vsi proti njemu in podpirajo demokrata Bidna.

"Mislim, da bo veliko tožb. Najverjetneje bo šlo skozi pravni proces. Imam občutek, da bodo na koncu odločili sodniki," je dejal Trump, ki polaga upe v vrhovno sodišče ZDA s konservativno večino in tremi sodniki, ki jih je sam imenoval na položaj.

Državno sodišče v Michiganu je medtem v četrtek zavrglo tožbo Trumpove kampanje zaradi domnevnih nepravilnosti pri štetju glasovnic torkovih volitev kot neutemeljeno in brez dokazov. Michigan, kjer je sodnica v četrtek ugotovila, da tožba Trumpove kampanje, naj se zaustavi štetje glasovnic, nima nobene osnove za uspeh, je že dobil Biden. Za zmagovalca so ga razglasile vse ameriške televizije in Biden je od srede, ko so Trumpovi v Michiganu vložili tožbo, le še povečal prednost, ki je narasla na okrog 150.000 glasov.

Joe Biden je prepričan v zmago.
Joe Biden je prepričan v zmago. FOTO: AP

Medtem ko Trump trdi, da mu skušajo ukrasti volitve, pa je Biden prepričan v zmago. Njegova kampanja verjame, da bo prejel še več kot 270 elektorskih glasov, ki so sicer potrebni za zmago. 

Tajna služba v Delaware pošilja dodatne okrepitve

Kot poroča The Washington Post, tajna služba pošilja okrepitve v Wilmington v zvezni državi Delaware, da bi zaščitila Bidna. Njegova kampanja se namreč pripravlja na morebitno razglasitev zmage ta petek. 

Tajna služba je zato vpoklicala ekipo agentov, ki bodo varovali Bidna. Ta naj bi v petek Američane nagovoril ravno iz Wilmingtona. 

Trumpovi podporniki ne zaupajo več Fox News 

Vse več privržencev Donalda Trumpa v ZDA je nezadovoljnih s poročanjem Fox News, televizijske mreže v lasti Ruperta Murdocha. Slednja je sicer v zadnjih letih delovala kot eden najmočnejših predsednikovih zaveznikov. 

Fox News je v nasprotju s projekcijami CNN napovedal zmago Bidna tudi v Arizoni, kjer še štejejo glasove. Trumpovi podporniki zato Fox News ne zaupajo več, svojo zvestobo pa so nekateri zdaj obljubili medijem, ki se še bolj nagibajo v desno. Eden od teh je One America News, ki kot enega od svojih dopisnikov zaposljuje teoretika zarot, poroča Guardian. 

V Arizoni so protestniki pred volilnih središčem v Phoenixu glasno vzklikali: "Fox News je zanič."

"Fox, ne moreš jim niti zaupati," je dejal Rob Phail iz South Lyona v Michiganu, ki je protestiral zaradi zmagoslavja Bidna v tej zvezni državi. "So najslabši kameleoni od vseh. Potem se vprašaš, komu še zaupati." Po mnenju Phaila lahko Trumpovi podporniki tako zaupajo izključno predsedniku. 

Facebook odstranil stran Trumpovih podpornikov zaradi pozivov k nasilju

Družbeno omrežje Facebook je v četrtek odstranilo stran hitro rastoče skupine podpornikov predsednika ZDA Donalda Trumpa "Stop the Steal", ki so pozivali k nasilju in ponavljali Trumpove obtožbe o tem, da demokrati kradejo volitve. Stran je skoraj vsako sekundo dobila po 1.000 novih članov, v enem dnevu pa se jih je nabralo 365.000.

Facebook je sporočil, da je skupino povezovala ideja delegitimizacije volilnega procesa in so jo zaradi skrb vzbujajočih pozivov k nasilju odstranili, kar je v skladu s politiko izrednih ukrepov v času povečanih napetosti.

Administratorji strani so proti odstranitvi protestirali. Zatrjujejo, da želijo le organizirati miroljubne proteste. "Volitve so končane in ni več volilnih dezinformacij," je sporočil tiskovni predstavnik skupine Chris Barron. Spomnil je, da je Facebook napovedal blokado in označevanje spornih vsebin le za volitve.

Koronavirus pasica november
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2071)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tona Iteb
07. 11. 2020 21.36
Jj je twitnil, da je zmagal Biden🍇. Ni pa znano ali mu je tudi čestital!🍇🍇. Po neuradnih informacijah je aktiviral matoza, da spiše proti ustavno pritožbo, saj so menda zadnje dni videli Kučana v Usa, kar pomeni da ni vse čisto, glede volitev!🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇
gongash
07. 11. 2020 19.06
+1
Dragi twito mi ti se kunemo 😂
taurus111
07. 11. 2020 18.51
+1
Kaj pravijo Rusi
nostalgik
07. 11. 2020 18.03
+2
IZ NEURADNIH AMERIŠKIH VIROV INFORMACIJE DA CIA ŽE PREIZKUJE POREKLO JANEZA JANŠE, ZANIMIVO, ZAKAJ TO POTREBUJEJO?
Walter Pravicek
07. 11. 2020 16.38
+3
A SO NA TWITERJU JANŠI ŽE BLOKIRALI NJEGOVE IZLIVE PODPORE TRUMPU?
JE-BI-GA
07. 11. 2020 15.16
+0
Po moje so te Usa volitve poplna režija, fizično glasovanje vse za Trumpla, po pošti vse za Bidna in to toliko glasovnic kot jih rabijo za zmaga demokrati. Nisem Trumpekov fen, še manj Binglov ampak razmislek po zdravi kmečki pameti !!!!!!
Walter Pravicek
07. 11. 2020 16.00
-1
So že utrujajoče za evropski način voliti te ameriške volitve.Žal.Moti,da ima rdeči tramp=republikanec ob cestah plakate plave barve=demokratska barva!Pol pa pravi:goljufanje!
tilbaka
07. 11. 2020 14.52
-2
Če bi se glasovnice sortirale na dva kupa in potem preštele, bi bilo štetje že zdavnaj končano. Verjetno problem nastane, ko se število glasov primerja in so potrebne prilagoditve.
KungFuPanda
07. 11. 2020 15.04
+2
O čem govoriš? A ti veš, kako poteka sortiranje v ZDA? Kaj pa volitve v kongres, ki potekajo hkrati?
najvsivedo
07. 11. 2020 14.13
+1
Na CNN sem prebral ,da čakajo samo še glasove...Georga Washingtona---Abrahama Lincolna..Benjamina Harissona--Theodora Rooseveitha ..In vseh članov njihovih družin ,in bo konec preštevanja volilnih glasov.JA KONČNO.
Walter Pravicek
07. 11. 2020 16.04
+1
pa še naših iz Južne Dakote!In zmagal bo Biden!
SLObunkeljn
07. 11. 2020 13.37
+4
A se je Jajo Vanga malo zašlogal? 🤣🤣🤣
tilbaka
07. 11. 2020 14.53
+1
sinhron
07. 11. 2020 13.37
+5
S tem twitom se je predsednik vlade Janša osramotil pred celim svetom in tako dal vedeti , da njemu ni mar za pravila ! Kaj , če bo zmagal BIDEN , bo Janša takoj odstopil in odšel iz političnega parketa Slovenije , da ne bo delal več sramote Sloveniji? In po tem , ko se je prepiral cello s tujimi diplomati in , kot se je sedaj izkazala njegova dljnovidnost ali prroštvo za neuresničljivo , kajti zmaga je v rokah BIDNA , bi moral Janša narediti vsaj enkrat v življenju nekaj koristnega za Slovenijo in Slovence in oditi iz predsedniškega mesta in politike ! Pahor , ki bi se moral prvi odzvati na ta twit pa kar molči , ker mora , saj je Janšev lakaj !
User300173
07. 11. 2020 11.08
-8
Ni še konec, vrhovno sodišče je tudi še v igri, čeprav so majhne možnosti.
Iniesta
07. 11. 2020 10.56
+8
Ode Trumpek na smetisce zgodovine ...
Generacija56
07. 11. 2020 10.01
+1
Mislim, da bo veliko brisanja po demokratskih medijih, a izgleda, da je Trump preveslal demokrate. Vse glasovnice so označene za z človeka nevidnim vodnim žigom. Torej so sledljive... Od tukaj naprej je vse, kot streljanje rib v kadi...
KungFuPanda
07. 11. 2020 15.06
Ja in? Saj to morajo upoštevati pri štetju, a ne?
štumbamfirer
07. 11. 2020 09.29
+3
Zmagal bo najjači
adapter
07. 11. 2020 09.04
+0
ko je bilo v GA prestetih 98% in je Trump vodil za ca. 1%, sem pricel racunat; ce Biden dobi vse glasove zadnjih 2%, potem premaga Trumpa za ca. 0,5%. In glej ga zlomka, tocno po dveh dneh in pol, se je zgodilo ravno to. Sorry, tulemora Trump it do konca
gongash
07. 11. 2020 19.08
+1
Walter Pravicek
07. 11. 2020 09.01
+11
BO SEDAJ JANŠA ČESTITAL BIDNU,DEMOKRATU?
adapter
07. 11. 2020 09.07
-13
Ne, zakaj bi moral? Saj Biden se od dalec ni zmagovalec. Kumarca, pojdi studirat demokracijo, potem bos mogoce razumel. Sicer pa tvoji mozgancki delujejo bolj digitalno-totalitarno
UlaGabi
07. 11. 2020 13.22
+5
Ne on bo po svoji maniri poslal sozalno brzojavko.Trump pa jo po vsej verjetnosti ne bo odprl ko bo videl od koga je.
tona Iteb
07. 11. 2020 15.45
+1
🍇🍇Walter, menda je matoza aktiviral, da napiše tožbo na ustavno sodišče USA!🍇🍇🍇🍇🍇🍇
MasteRbee
07. 11. 2020 08.43
+6
Štiriletna politična histerija v ZDA se bo končala. Veči del ZDA je še vedno obarvan v Trumpovo barvo. Napetosti med elitami in prebivalstvom se bodo še bolj poglobile. bo to zaton demokracije in zahodne civilizacije?
brus li
07. 11. 2020 08.42
+9
Glede G. Trumpa me zanima samo v čem je skrivnost njegove zagorele polti?
Walter Pravicek
07. 11. 2020 09.07
+2
TRASMPOVA RJASTA KOŽA_IMA HIŠICO NA JUGU NA FLORIDI-OBSTAJA PA TUDI SOLARIJ-NJEGA MENDA PAZIJO,MOREBITNE SO POŠKODBE,PREVEČ NI V REDU.A ON IMA IZKUŠNJE!
gongash
07. 11. 2020 19.09
Kekec 007
07. 11. 2020 08.42
+11
Ljubitelji Dobskega vidim , da je globoka država, Zobna miška in poredni škratje tudi v Ameriki zakuhali zaroto proti Dobskemu in njegovem idolu. Vse ziher komandira Murgeljski.
brus li
07. 11. 2020 09.07
+5
Itak, volitve so tudi konstrukt, tko kt mediji, tko kot življenje, a ne JJ?!
Uporabnik458403
07. 11. 2020 08.42
-9
Vsakb ki je v zivo spremljal stetje ve , da gre za prevaro..... Nikjer ni bilo preobratov.... Tu v zadnjih 8 zveznih drzavah pa sami veliki preobrati pa za cuda tako dolgo stejejo............TEORETICNO SKORAJ NEMOZNO PRAKTICNO PA SAMO Z GULJOFIJO
tito73
07. 11. 2020 08.45
+7
Ja se strinjam. Vsak umski zblojenec to ve!