Tujina

Ameriški policisti neuspešno lovili medveda

Farmington, 25. 05. 2023 19.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na pročelje ameriške trgovine Walmart je v nedeljo zašel kosmati obiskovalec. Zaskrbljeni nakupovalci so o nedobrodošlem gostu takoj obvestili tamkajšnjo policijsko postajo, ki pa je imela nekaj težav z ulovom zveri. Medveda so namreč začeli loviti s policijskim avtomobilom, mladič pa jim je uspešno bežal. Vse skupaj je posnela tudi kamera.

V nedeljo zjutraj so prebivalci ameriške zvezne države New Mexico na parkirišču ene izmed trgovin opazili medvedjega mladiča. Ker se v bližini medvedkov po navadi zadržuje tudi mama, so obiskovalci trgovine Walmart, kamor je kosmatinec zašel, takoj poklicali na policijsko postajo Farmington. 

Na parkirišče je tako kmalu po klicu pripeljalo policijsko vozilo, ki pa je imelo z lovljenjem mladiča nemalo težav. Medved jim je namreč uspešno bežal, policisti pa so ga z avtomobilom lovili po parkirišču. Po nekajminutnem dirkanju je medved izginil za travnato površino, policisti pa so zatem lov na kosmatinca prekinili.

Dogodek je posnela kamera na policijskem avtomobilu, posnetek pa je policijska postaja delila na svojih družbenih omrežjih. "Očividci so opazili medveda, ki je tekel od restavracije proti trgovini," so v objavi zapisali policisti. Po tem, ko se je za kosmatincem v nedeljo opazila vsaka sled, so še enega manjšega medveda (najverjetneje gre za istega) opazili v bližini mestne gasilske postaje. 

Najverjetneje je šlo za mladiča črnega medveda, so predpostavili. V ZDA naj bi jih namreč živelo med 339.000 in 465.000, od tega v zvezni državi New Mexico približno 6000. 

Ta vrsta medveda se najpogosteje prehranjuje z jagodami, sadjem in oreščki, pa tudi žuželkami, ribami in manjšimi sesalci. Posebej pa jih privlači tudi vonj ostankov človeške hrane, zato se radi odpravijo brskat po smeteh. Ljudem sicer niso nevarni, lahko pa napadejo, če se počutijo ogrožene. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Raček Pujsaček
25. 05. 2023 21.10
Točno tega je vidu sosed z daljnogledom na puški v gmajni!
mackon08
25. 05. 2023 20.30
+4
Glavno da so 80 letno starko s šokerjem onesposobili.
sh4dyl4dy
25. 05. 2023 20.19
-4
Pri nas bi ga naši norci ubili! Pa še 200 drugih, za vsak slučaj! Aja, saj točno to počnejo! Bolniki psihop@tski!😡
Sprinter
25. 05. 2023 20.09
+3
Cudn da niso streljal ker skoz to pocnejo.... al to sam ljudi ko bezijo medota pa ne 🤣🤣